Miha Mevlja z največ klubskimi minutami med člani Slovenije U-21

Nova Gorica, 06.06.2011

Mladi reprezentanti so bili še Nejc Mevlja, Matija Širok, Sandi Arčon in Kris Jogan

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na svoji spletni strani objavila prerez iger članov mlade reprezentance Slovenije (U-21), ki jo s selektorskega mesta vodi nekdanji trener in igralec Gorice Tomaž Kavčič.

Člani reprezentance so bili v sezoni 2010/11 tudi aktualni člani ND Gorica. To so: Nejc Mevlja, Miha Mevlja, Matija Širok, Sandi Arčon in Kris Jogan.

Na nzs.si so se dotaknili nastopov treh igralcev belo-modrih. Zapisali so, da je Nejc Mevlja za Hit Gorico v Prvi ligi 2010/11 kar 21 krat zaigral v prvi postavi in v skupno 25 nastopih zbral štiri rumene kartone.

Njegov brat Miha je trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Z izjemo štirih krogov, je redno začenjal v prvi postavi, ob daleč največji klubski minutaži med vsemi mladimi reprezentanti (2740 minut) pa je sedemkrat tudi porumenel, od tega trikrat v zadnjih prvenstvenih srečanjih.

''Iz Hita Gorice je tudi Matija Širok, ki je dosegel zmagoviti gol proti Primorju, šestkrat porumenel, medtem pa se po izjemnem začetku sezone, v nadaljevanju preselil na klop,'' so sklenili pri naši krovni nogometni organizaciji.

 Če povzamemo, je torej Miha Mevlja kot član mlade reprezentance zbral največ klubskih minut v sezoni, ki se je iztekla.