V Celje po tri točke

Nova Gorica, 01.10.2011

Trener Srebrnič pričakuje zmago, v moštvo se vrača branilec Zarifović

Novogoriški nogometaši bodo v nedeljo ob 18. uri gostovali na Areni Petrol v Celju. V 13. krogu Prve lige napadajo šesto zmago.

To bo že 67. tekma tokratnih tekmecev v Prvi ligi. Več uspeha imajo belo-modri, ki so doslej slavili 27 zmag. 22 dvobojev so dobili Celjani, 17 tekem pa se je zaključilo brez zmagovalca.

Hit Gorica je zadnjo zmago v mestu grofov zabeležila 27. februarja 2010, ko so belo-modri slavili kar s 4:1. V 4. krogu letošnjega prvenstva so Novogoričani z goloma Vita Pluta v 8. in Dejana Žigona v 25. miniti zmagali z 2:0. Oba bosta tudi tokrat zelo pomembna aduta ekipe.

Tokrat bo imelo strokovno vodstvo Hita Gorice na voljo skoraj celotno postavo. Rok Buzeti je že dalj časa poškodovan, v ekipo pa se po prestani kazni vrača osrednji branilec Aris Zarifović.

Sredin uspeh nad Olimpijo je v igralcih spodbudil ekipni duh in samozavest. Trener Miran Srebrnič se je ozrl tako na sredo kot na nedeljo:  ''Tekma z Ljubljančani je bila enkratna, dinamična. V preteklih krogih nas je sreča stalno zapuščala, zdaj nas je malo nagradila. To je nogomet. Liga je zelo izenačena, lahkih tekmecev ni. Tudi v Celju nas čaka težka, zahtevna tekma. Domači so dosegli dve zmagi zapored, tako da so v formi. Kljub temu je naš cilj osvojitev treh točk.''

Po tem dvoboju sledi premor zaradi reprezentančnega termina. Nato Hit Gorico čakata dve domači preizkušnji proti Kopru in Domžalam.