V soboto ob 16. uri v Športnem parku 56. primorski derbi

Nova Gorica, 13.10.2011

Hit Gorica lovi tretjo zaporedno zmago.

V soboto ob 16. uri se bosta v Športnem parku pomerili enajsterici Hita Gorice in Luke Kopra. Na sporedu bo že 56. primorski derbi v Prvi ligi.

Zadnjega so avgusta na Bonifiki kar s 4:0 dobili belo-modri, ki so tedaj pokazali eno najboljših tekem v zadnjem obdobju.

Novogoričani so prvenstveni premor izkoristili za prestižno gostovanje, ko so preteklo soboto zaigrali proti Chievu iz Verone. Tako z igro kot z rezultatom 2:2 so dokazali, da je razvoj moštva na pravi poti.

Domači strokovni štab na čelu s trenerjem Miranom Srebrničem ima pri postavitvi kar nekaj dilem. Na sredini igrišča bo manjkal Miha Mevlja, ki mora počivati zaradi rumenih kartonov. Njegov brat Nejc Mevlja pa je bil na zadnji tekmi v Celju izključen. V obrambni vrsti ne bo niti že dalj časa poškodovanega Roka Buzetija.

Ob manjkajočih pride širina igralskega kadra, za katero so letos pri ND Gorica ustrezno poskrbeli, še kako prav.

Pri Luki Kopru na delu ne bomo videli kaznovanega nekdanjega člana belo-modrih Bojana Đukića. V ekipi ''kanarčkov'' pa bo skoraj zagotovo napadalec Milan Ostrec, z 62 zadetki najboljši strelec Gorice vseh časov. 

Trenutno stanje na lestvici kaže, da imajo belo-modri devet točk prednosti pred Koprčani. V dosedanjih 55. primorskih derbijih so se 22 krat veselili Novogoričani, medtem ko so igralci z Obale popoln uspeh dosegli 16 krat. 17 tekem se je zaključilo brez zmagovalca. Razlika v zadetkih je 80:68 za Hit Gorico.

Glede na vse se nam obeta zelo zanimiv primorski derbi. Novogoričani so pred premorom dosegli dve zaporedni zmagi. Cilj je serijo nadaljevati.

Vljudno vabljeni v Športni park v soboto ob 16. uri. Naj spomnimo: zaradi uvedbe personalizacije se od doma odpravite nekaj minut prej kot običajno.