Slovenci dvignili na noge Športni park

Nova Gorica, 10.11.2011

Izvrstna igra mlade reprezentance za zmago nad Litvo

Izjemna, tehnično in taktično povsem dovršena igra, je mladi reprezentanci Slovenije pred polnimi tribunami stadiona v Športnem parku prinesla četrto zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2013 v Izraelu.

Še drugič v teh kvalifikacijah je padla Litva, tokrat z 2:0. Slovenci, ki so nastopili brez kaznovanega člana ND Gorica Nejca Mevlje, so oba zadetka dosegli v prvem polčasu. Najprej je v 23. minuti zadel Robert Berič, končni rezultat pa je v 37. minuti postavil Dejan Lazarević.

Slovenija je vseskozi povsem kontrolirala potek tekme. Naši nogometaši so zagospodarili na sredini igrišča in si pripravili številne priložnosti, mnogih pa niso uspeli realizirati. Izjemno dinamično in na trenutke zelo atraktivno igro je skozi tekmo nagrajevalo tudi občinstvo, ki se je odzvalo v velikem številu.

Ob koncu srečanja je v igro vstopil tudi aktualni član ND Gorica Miha Mevlja.

Slovenija je z zmago potrdila odličen dosedanji potek kvalifikacij. Naši so v šestih tekmah zbrali 13 točk. Naslednji tekmi igrajo pred domačim občinstvom, in sicer 1. junija 2012 proti Malti, pet dni pozneje pa proti Finski.

Slovenija U-21 : Litva U-21 2:0 (2:0)

Strelca: Berič (23), Lazarevič (37).
Sodniki: Silagava, Mentešašvili in Todria (vsi Gruzija).

Slovenija: Oblak, Jovič, Trajkovski, Krhin, Struna, Mitrovič, Kampl, Rep (73./Jelenič), Vučkić (89./Mevlja), Lazarevič, Berič.

Litva: Zubas, Jarmalavičius, Pilipas, Juozaitis, Brokas, Žulpa (85./Eliošius), Černič (75./Petkus), Urbaitis, Vaskela (70./Veliulis), Novikovas, Nakrošiuš.