Med reprezentanti tudi 5 nekdanjih igralcev ND Gorica

Nova Gorica, 11.10.2012

Slovenija v petek proti Cipru, v torek proti Albaniji

Članska reprezentance Slovenije bo v petek v Mariboru odigrala svojo tretjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na FIFA svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji. Nasprotnik bo reprezentanca Cipra. Tekma se bo pričela ob 20.45, prav tako kot srečanje v torek, ki ga bodo Slovenci odigrali na gostovanju v Albaniji. 

Kot je znano, se prvi dve tekmi v teh kvalifikacijah nista zaključili po željah Slovencev. V Ljubljani je Švica slavili z 2:0, v Oslu pa so bili Norvežani boljši z 2:1.

Strokovno vodstvo reprezentance na čelu s selektorjem Slavišo Stojanovičem je za bližajoči se preizkušnji med izbrance vpoklicalo tudi pet nekdanjih članov ND Gorica. To so Bojan Jokič (sedaj igra za Chievo Verona), Marko Šuler (Legia Varšava), Jasmin Kutrič (US Citta' di Palermo), Tim Matavž (PSV Eindhoven) in prvič tudi Goran Cvijanović (NK Maribor). 

Od v preteklosti že vpoklicanih reprezentantov tokrat manjkajo nekdanji člani ND Gorica Valter Birsa (FC Torino), Etien Velikonja (Cardiff City FC) in Gregor Balažic (FC Karpaty Lvov).