Udinese minimalno premagal Gorico

Nova Gorica, 14.10.2012

Edini gol je dosegel Maicosuel.

ND Gorica je v sobotnem popoldnevu odigrala prestižno prijateljsko tekmo. Novogoričani so gostovali pri Udineseju, ki je zmagal z 1:0. Gol je dosegel Maicosuel v 54. minuti.

Strokovno vodstvo belo-modrih se je povečini odločilo za preverjeno postavo, v nadaljevanju tekme pa je priložnost za igro dobilo še šest rezervnih nogometašev. Udinese je imel večji del srečanja pobudo in bil dvakrat nevaren v prvem polčasu.

Novogoričani so se predstavili v spodbudni in solidni luči. Angažiranost je bila na visoki ravni, proti italijanskemu prvoligašu in udeležencu evropske lige pa so prikazali precej kombinatorno igro.

Odločilni trenutek tekme se je pripetil v 9. minuti drugega polčasa, ko je Maicosuel, najboljši na tekmi, s prostega strela premagal Vasjo Simčiča. Edini rumeni karton na srečanju je prejel branilec Gorice Taulant Kadrija. 

Belo-modri se bodo sedaj posvetili dvojnemu zaporednemu obračunu z Aluminijem, enemu v prvenstvu, enemu v pokalu.


Videm (Udine), športni center Dino Brusecshi 
UDINESE : ND GORICA 1:0 (0:0)
Strelec: Maicosuel 54.
Sodniki: Sprezzola (Mestre), Gridelli (Benetke), in Petrone (Rovigo).

Udinese: Padelli (od 46. Pawlowski), Heurtaux (od 83. Berra), Gabriel Silva, Angella, Coda, Lazzari, Allan (od 84. Reinthaller), Willians, Fabbrini, Maicosuel, Barreto (od 58. Gerardi). Trener: Francesco Guidolin.
  
ND Gorica: Simčič (od 73. Štrukelj), Širok (od 73. Frelih), Gregorič, Jogan A. (od 46. Dornik), Celcer, Kadrija, Vetrih (od 73. Jakovljevič), Ndiaye (od 73. Durič), Žigon (od 46. Bremec), Jogan K., Praprotnik (od 73. Pavič). Trener Miran Srebrnič.