Po začetnem šoku se niso pobrali

Nova Gorica, 11.11.2012

Gorica doma izgubila proti Rudarju

Nogometaši Gorice so na domačem igrišču kar z 0:4 klonili proti Rudarju. Tekma se je zapletla že v 3. minuti, ko je Dalibor Radujko zadel z razdalje.

Šok je pravzaprav odločil zmagovalca. Dejan Žigon je sicer z dvema poskusoma nemudoma odgovoril, a kaj, ko so Velenjčani že v 16. minuti prek Berka zadeli še drugič.

Po dvojnem zaostanku so Novogoričani pokazali voljo, da bi rezultat preobrnili, toda ni se izšlo. Nejc Praprotnik, Sandi Bremec in znova Dejan Žigon niso uspeli zadeti. Domači so imeli pobudo, na trenutke igrali kombinatorno. Do odhoda na odmor so se pod strele podpisali še Matija Širok ter znova Žigon in Praprotnik.

V nadaljevanju takoj izključitev Mihe Gregoriča, ki je kot zadnji branilec nepravilno oviral Velenjčana. Kljub deseterici na zelenici se Gorica ni predala. Znova Žigon in še pred tem Uroš Celcer nista imela uspeha. Poskusil je tudi mladi Robi Jakovljevič.

Kljub prizadevanjem Gorici ni uspelo doseči zadetka, Rudar pa je iz dveh nasprotnih napadov še dvakrat premagal domačega vratarja.

Naslednja tekma Gorico čaka v soboto proti Mariboru.

 

Gorica : Rudar Velenje 0:4 (0:2)

Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Ul (Maribor) in Patarić (Izola).

Strelci: 0:1 Radujko (2.), 0:2 Berko (17.), 0:3 Bratanović (87.), 0:4 Čonka (90.).

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Žigon (od 81. Dornik), Mbida Bindzi, Praprotnik (od 60. Jakovljevič), M. Mevlja, Gregorič, Bremec (od 70. Pavič), A. Jogan.

Rudar: Rozman, Jeseničnik, Stakić, Firer (od 64. Črnčič), Rotman, Berko, Podlogar (od 79. Čonka), Jahić, Bratanović, Klinar (od 88. Stjepanović), Radujko.

Rumena kartona: Mbida Bindzi; Rotman.

Rdeč karton: Gregorič (49.).