Poslednje dejanje sezone v Športnem parku

Nova Gorica, 16.05.2014

V soboto ob 17.00 ND Gorica : NK Maribor

V soboto ob 17. uri čaka nogometaše ND Gorice poslednje dejanje v Športnem parku v letošnji sezoni. V goste prihaja državni prvak NK Maribor.

Belo-modri so si z zmago proti Olimpiji nekoliko dvignili samozavest, tekma pa bo služila kot generalka pred pokalnim finalom, ki bo v sredo 21. maja na Bonifiki v Kopru.

Pri domačih se v kader vrača branilec Alessandro Favalli, zaradi kazni pa bo odsoten zvezni igralec Luca Berardocco.

Moštvi sta se v letošnji sezoni srečali trikrat. Na prvi tekmi je bilo 1:1 (za Gorico je zadel Gianluca Lapadula), jeseni v Športnem parku je Maribor slavil z 2:1 (strelec za Gorico je bil Saša Aleksander Živec), v Ljudskem vrtu pa je bilo 2:0 za vijolične.

Zadnja zmaga ND Gorice nad Mariborom je stara že več kot tri leta. 5. marca 2011 so belo-modri v Ljudskem vrtu zmagali z 2:1 (strelca sta bila Danjel Rakušček in William Franklin Vicente), od zadnje domače zmage pa bo minilo pet let. 20. maja 2009 je bilo 3:0 za Gorico (enkrat je zadel Enes Demirović, dvakrat pa Etien Velikonja).

Po sobotni tekmi sledita še dve gostovanji: v sredo finale pokala na Bonifiki, prihodnji konec tedna pa še gostovanje v Celju.