Belo-modri proti prvakom ostali praznih rok

Nova Gorica, 15.10.2014

V Športnem parku 0:2

Vnovična premiera Mirana Srebrniča v vlogi šefa novogoriške stroke se ni iztekla po domačih željah. Belo-modri so klasični derbi slovenskega prostora začeli podjetno, a ga na koncu izgubili z 0:2.

Sandi Arčon je imel v uvodu dva obetavna poskusa, razpoložena za igro sta bila tudi Marshal Johnson in Ezekiel Henty. Ob koncu polčasa se je pri strelu znašel Amel Džuzdanovič. Novogoričani niso uspeli premagati gostujočega vratarja.

Mariborčanom pa je uspelo zadeti v sodnikovem dodatku, ko je vse prehitel Luka Zahović in matiral tudi Vasjo Simčiča.

V nadaljevanju znova najprej streli domačih. Henty in Arčon nista dosegla izenačenja. Zmagovalca pa je v 58. minuti s svojim drugim golom odločil Zahović.

Po drugem zadetku Štajercev se je igra nekoliko umirila. V 72. minuti je zaradi drugega rumenega kartona iz igre moral domači branilec Marco Modolo.

Pri belo-modrih so v drugem polčasu vstopili Osuji Amarachi, Dejan Žigon in Tine Kavčič.

ND Gorico naslednja tekma čaka v nedeljo ob 17. uri v gosteh proti Radomljam.

 

 

ND Gorica : NK Maribor 0:2 (0:1)

Športni park, sodniki: Bukovec (Lendava), Anželj (Tišina) in Kepe (Lendava).

Strelec: 0:1 Zahović (43.), 0:2 Zahović (58.).

ND Gorica: Simčič, Širok, Modolo, Jogan, Pasqualini, Innocenti (od 76. Kavčič), Johnson, Vetrih, Arčon, Henty (od 82. Žigon), Džuzdanović (od 59. Osuji).

NK Maribor: Handanović, Stojanović (od 84. Mejač), Rajčević, Arghus, Viler, Vršič, Mertelj (od 79. Ndiaye), Dervišević, Sallalich, Mendy (od 75. Biton), Zahović.

Rumeni kartoni: Mertelj, Vršič, Arghus; Modolo, Johnson.

Rdeči karton: Modolo (72.).