Na domačem dvoboju z Olimpijo ni šlo

Nova Gorica, 25.10.2014

Poraz belo-modrih z 0:3

V Športnem parku se je zaključilo z zmago Olimpije z 0:3.  

Belo-modri so začeli z branilskim parom Alen Jogan - Simone Napoli. V zvezno vrsto se je vrnil Amedej Vetrih, v napadu pa sta bila Luka Majcen in Ezekiel Henty.

Ljubljančani so povedli iz prve prave akcije na tekmi, ko je v 10. minuti z roba kazenskega prostora zadel mladi Šempetrc Miha Zajc.

Domači igralci so imeli vseskozi rahlo terensko premoč, toda nikakor je niso uspeli spremeniti v izenačujoči zadetek. Na sredini polčasa je dvakrat s strelom poskušal Marshal Mfon Johnson, a brez uspeha.

Do dveh novih strelov so Novogoričani prišli še tik pred odhodom na odmor. Dejan Žigon in Amedej Vetrih nista uspela premagati gostujočega vratarja Aleksandra Šeligo.

Že v prvi minuti drugega dela šok za domače. Filip Valenčič je takoj zadel za 0:2. Belo-modri so potrebovali nekaj trenutkov za vzpostavitev harmonije v svojih vrstah. Poskusila sta Alessio Innocenti, ki mu je Šeliga strel odbil v kot, in Simone Napoli.

V 60. minuti pa je nekdanji golgeter Gorice Miran Burgič postavil končnih 0:3. Kmalu zatem so domači ostali še brez dvojno porumenelega Innocentija.

Preobrata ni prinesel niti vstop Stephena Makinwe in Sandija Arčona. Ob koncu je nekaj minut za dokazovanje dobil tudi Amel Džuzdanović.

ND Gorico že v sredo na Bonifiki čaka povratna tekma za preboj v polfinala Pokala Slovenije.

Več o tekmi si lahko ogledate tudi na Uradni Facebook strani ND Gorica.

 

ND Gorica : NK Olimpija Ljubljana 0:3 (0:1)

Športni park, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Vidali (Gračišče) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 0:1 Zajc (9.), 0:2 Valenčič (48.), 0:3 Burgić (61.).

ND Gorica: Simčič, Vetrih, Širok, Majcen (od 60. Makinwa), Žigon (od 86. Džuzdanović), Napoli, Jogan, Pasqualini, Henty (od 69. Arčon), Innocenti, Johnson.

NK Olimpija: Šeliga, Jović, Zajc (od 78. Jurčević), Rodić (od 80. Đurković), Matić, Valenčič, Vukčević, Delamea Mlinar, Bajrić (od 55. Burgić), Zarifović, Mitrović.

Rumeni kartoni: Majcen, Innocenti, Širok, Vetrih; Bajrić, Rodić, Jurčević.

Rdeči karton: Innocenti (66.).