Kljub obetavni predstavi poraz v Celju

Nova Gorica, 08.11.2014

Belo-modri brez novih točk

ND Gorica je v končnici tekme v Celju doživela naslednji prvenstveni poraz. Po igri sodeč si ga Novogoričani niso zaslužili.

V prvem polčasu malo strelov na obeh straneh. Bolj podjetni so bili Celjani, dvakrat pa je zelo dobro posredoval vratar Vasja Simčič. Pri Gorici se je na začetku tekme v lepem prodoru znašel Stephen Makinwa, a ni uspel zaključiti.

Povsem drugačna slika v drugem polčasu, saj so belo-modri takoj zapretili prek Dejana Žigona, Amela Džuzdanoviča ter Ezekiel Hentyja. Poskusil je tudi novi igralec Sandi Arčon, le nekaj trenutkov zatem pa se je zgodila prva sporna situacija, ko so domači na zelo dvomljiv način zaustavili Makinwo.

Celje je prvi strel sprožilo šele v 63. minuti. Makinwa je nato z glavo meril mimo gola. Znova sta streljala tudi Henty in Žigon, tik pred domačim vodstvom pa znova sporna situacija, ko je Sandija Arčona v kazenskem prostoru spotaknil domači branilec. Namesto kazenskega strela je Novogoričan dobil rumeni karton.

V 85. minuti je Anej Lovrečič z velike razdalje zadel za 1:0, dve minuti pozneje pa isti nogometaš z zvitim strelom s strani še za 2:0. Tekma je bila odločena.

Res škoda, da so belo-modri ponovno ostali brez točk, saj je bila igra v drugem delu dobra.

 

NK Celje : ND Gorica 2:0

Strelec: Lovrečič 85., 87.