Pregled jeseni - 1. del: ekipo ND Gorice so vodilli trije trenerji

Nova Gorica, 12.12.2014

Belo-modri so od julija do decembra odigrali 26 tekem

Po končanem prvem delu sezone, ki so ga nogometaši ND Gorice pričeli sredi julija na Norveškem, zaključili pa s tekmo v Novem mestu pred tednom dni, smo pripravili nekaj statističnega pregleda.

Novogoričani so skupno odigrali 26 tekem. Za primerjavo, spomladi jih čaka deset srečanj manj.

Dvajset nastopov so opravili v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zabeležili so pet zmag, tri remije in dvanajst porazov, z razliko v zadetkih 17:24. Točkovni plen zadošča za osmo mesto po prvem delu prvenstva.

Belo-modri so poleti odigrali dve evropski tekmi, na katerih so proti Norveškemu klubu Molde FK najprej klonili z 1:4, v Športnem parku pa remizirali z 1:1.

Tri preizkušnje so jih čakale tudi v Pokalu Slovenije. V 1. krogu je bila Gorica prosta, v drugem pa je v gosteh z 2:0 premagala Farmtech Veržej. Četrtfinalni nastop se belo-modrim ni posrečil. Na prvi tekmi v Športnem parku so s 3:1 premagali Luko Koper, ki pa je v drugem nastopu najprej v končnici srečanja prišla do podaljškov ter nato izločila Novogoričane.  

Sredi avgusta so se za Superpokal Slovenije pomerili z Mariborčani in klonili z 1:4.

Moštvo so vodili trije trenerji. Luigi Apolloni je začel sezono, vodil obe evropski tekmi, superpokalno preizkušnjo ter 12 prvenstvenih. Na 15 tekmah je zbral dve zmagi, štiri remije in devet porazov.

Miran Srebrnič je ekipo popeljal na vse tri pokalne tekme ter pet prvenstvenih. Moštvo je v tem obdobju zabeležilo tri zmage in pet porazov.

Na zadnjih treh tekmah pa je bil trener ekipe Iztok Kavčič. Ekipa je dvakrat zmagala in enkrat izgubila.