Prva pomladna zmaga!

Nova Gorica, 21.03.2015

ND Gorica : NK Rudar Velenje 3:0

ND Gorica je spomladi dosegla prvo zmago! V Športnem parku je s 3:0 padel Rudar Velenje.

Belo-modri so zaigrali brez bočnega branilca Solomona Enowa in zveznega igralca Nabila Taiderja. Prvi strelec Luka Majcen je zaigral v drugem polčasu.

Gorica je začela zelo odločno. Branilec Luigi Palumbo je poskusil v 5. minuti, v 11. pa je Dejan Žigon po lepi podaji Blessinga Elekeja dosegel gol za 1:0. Sledili so streli Pasqualinija, Caputa in Široka.

Po pol ure igre je poskusil mladi Nigerijec Blessing Eleke, ki je bil tudi akter pri 11-metrovki v 35. minuti. Gostujoči branilec Elvedin Džinić je dobil rdeči karton. Strel z bele točke je izvajal strelec Žigon, a tokrat ni zadel.

Žigon je streljal tudi ob zaključku prvega dela, vratar Rudarja Rozman pa je bil na mestu.

V drugem polčasu sprva strel gosta Kašnika, ki ga je domači vratar Alberto Gallineta ubranil. Tik zatem poskus Dina Martinovića, v 56. minuti pa je po podaji Matije Široka Dejan Žigon zadel za 2:0.

Novogoričani so bili precej boljši tekmec, razmerje v strelih je bilo 15:2. Tudi po dvojni prednosti se belo-modri niso zaustavili. Še naprej so poskušali. Beležimo strele Martinovića, Vykintasa Slivke in Široka.

Prav Matija Širok je v 85. minuti po podaji Luke Majcna postavil končni izid tekme.  

Zmaga ob pravem času, ki je imela podlago v zelo aktivni igri. Bravo, fantje!

 

ND Gorica : NK Rudar 3:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Žganec, Praprotnik (oba Ljubljana) in Rojko (Logatec).

Strelca: 1:0 Žigon (12.), 2:0 Žigon (57.), 3:0 Širok (85.).

ND Gorica: Gallinetta, Pasqualini, Jogan, Palumbo, Širok, Martinović (od 76. Innocenti), Caputo, Slivka, Žigon (od 88. Džuzdanović), Vetrih, Eleke (od 65. Majcen). Na klopi še: Sorčan, Boccaccini, Kavčič, Ferri.

NK Rudar: Rozman, Knezović, Džinić, Kašnik, Jahić, Bolha, Trifković, Stjepanović (od 61. Krefl), Babić (od 89. Saramati), Firer, Jelić (od 61. Kocić).

Rumeni kartoni: Martinović; Kašnik, Knezović.

Rdeči karton: Džinić (35.).