Visoka zmaga nad Zavrčem, a Gorica gre v kvalifikacije

Nova Gorica, 30.05.2015

Tekma 36. kroga Prve lige

ND Gorica je prvenstvo, kljub zadnjim trem zaporednim zmagam, končala na devetem mestu. Tako bo za ohranitev prvoligaškega statusa morala igrati kvalifikacije z drugo ekipo v 2. SNL, to pa je Aluminij.

Novogoričani so tudi za zadnji tekmi prikazal dopadljivo igro in že po prvem polčasu proti Zavrču vodili s 4:0. V zadnjem krogu Gorici ni šel na roko izid tekme med Radomljami in Krko, ki se je zaključila z 0:1. Da bi bila Gorica osma, bi morale zmagati Radomlje.  

Za odličen začetek je sprva poskrbel Amedej Vetrih, ki je z razdalje zadel okvir vrat. Že v 11. minuti podaja Marije Široka in zadetek Amela Džuzdanovića. Razigrani Džuzdanović je kmalu zatem lepo zaposlil Marshala Mfona Johnsona, ki je zadel za 2:0.

Tretji gol je padel že v 21. minuti. Žigon je podal do Johnsona, ki je stresel gostujoča vrata, do odbite žoge je prišel Amedej Vetrih in jo z glavo potisnil v mrežo.

Belo-modri tudi po visokem vodstvu igre niso umirili. Še naprej so napadali, Džuzdanović pa je dvakrat neuspešno streljal.

Natančen pa je bil v 37. minuti, ko je po podaji Marije Široka sprožil iz prve in zadel za 4:0. Do odhoda na odmor beležimo še poskus branilca Mattea Boccaccinija z glavo, ki ga je vratar Zavrča ubranil. V zadnji minuti so prvi nenevaren poskus imeli tudi gostje.

V drugem delu manj dopadljiva predstava.

V začetku je dvakrat streljal Johnson, sledil je poskus Žigona. Do konča srečanja so bili domači precej boljši, sprožili še nekaj udarcev, a do spremembe izida ni prišlo.

Še statistika v strelih - 17:4!

Ob zmagi Krke bo tako Gorica prvič v svoji zgodovini zaigrala v kvalifikacijah za ohranitev prvoligaškega statusa.

Tekmi bosta predvidoma v sredo, 3. junija in v nedeljo, 7. junija. Nasprotnik je ekipa Aluminija iz Kidričevega.

 

ND GORICA – NK ZAVRČ 4:0 (4:0)

Strelci: Džuzdanović 11. in 37., Johnson 13., Vetrih 21.

ND Gorica: Sorčan; Pasqualini, Jogan, Širok, Boccaccini; Džuzdanović, Taider, Žigon (od 77. Arčon), Johnson; Eleke (od 71. Majcen), Vetrih (od 69. Martinović).

NK Zavrč: Pridigar; Đukić, Antič, Novoselac, Petanjek; Težak, Monjac, Muminović, Kelenc; Zorkov, Dobaj.