Sebastjan Komel po žrebu: močan in atraktiven tekmec

Nova Gorica, 20.06.2016

UEFA Europa liga - ND Gorica : Maccabi Tel Aviv FC

Kot je znano, bo prvi letošnji nasprotnik ND Gorice izraelski velikan Maccabi Tel Aviv FC.

Takoj po žrebu je posebej za nd-gorica.com neposredno iz švicarskega Nyona nasprotnika komentiral direktor ND Gorica Sebastjan Komel:

''Najprej nas veseli dejstvo, da je bilo ND Gorica danes ponovno prisotno med številnimi uglednimi evropskimi klubi. To je vsekakor zelo pozitivno za razvoj našega kluba in okolja. Nasprotnik je izjemen izraelski kolektiv, zelo atraktiven. Lansko sezono so igrali v Ligi prvakov, kar že samo po sebi veliko pove o njihovi moči. Vsi skupaj si tako močnih ekip lahko le želimo. Mislim, da je tekmec zelo mikaven tudi za navijače. Čaka nas zelo velik izziv. Večji izzivi pa prinašajo napredek in so temelj za nadaljnji razvoj ND Gorice. Vsekakor bomo naredili vse, da se Maccabiju zoperstavimo kot trd tekmec. Zato smo z žrebom zadovoljni.''

Naj dodamo, da se bo zmagovalec tega dvoboja v naslednjem krogu pomeril z uspešnejšim iz para Teuta Drač (Albanija) in Kairat (Kazahstan).

V naslednjih dneh čaka tabor ND Gorice pridobivanje informacij o Maccabiju Tel Aviv. Zagotovo bo ekipi koristne nasvete podal tudi pomočnik trenerja Andrej Komac, ki je kot igralec za Maccabi nastopal v sezoni 2009/2010.

Maccabi je trenutno na pripravah v Avstriji. V nedeljo je s 3:0 premagal slovaški klub DAC Dunajska Streda, v četrtek pa igra pripravljalno tekmo z madžarskim klubom Paksi FC.

Moštvo vodi novi trener Shota Arveladze, nekdanji odločni napadalec gruzijske reprezentance in Ajaxa.