ND Gorica se iz Izraela vrača s porazom

Nova Gorica, 30.06.2016

Maccabi Tel Aviv FC : ND Gorica 3:0

Maccabi_Go_tekma_1_nasl.jpgNa prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo je ND Gorica na gostovanju pri Maccabiju iz Tel Aviva doživela poraz z 0:3.

Glede na prikazano je izid nekoliko visok, saj so se Novogoričani v večjem delu srečanja pogumno zoperstavili favoriziranim domačinom. Na stadionu v Netanyi je že v 10. minuti rumeni karton prejel branilec Gorice Matija Škarabot.

Le štiri minute zatem so domači povedli po lepem zadetku Nigerijca Emmanuela Nose Igieborja. Belo-modri so nato vzpostavili ravnotežje, odigrali solidno, a tik pred odmorom prejeli še drugi zadetek.

Uspešen je bil Portugalec v dresu Maccabija Orlando Sa. Tekla je 44. minuta dvoboja.

V drugem polčasu nekoliko manj kakovostna predstava. Gorica je imela nekaj poskusov, Maccabi pa je izkoristil še eno napako v vrsti belo-modrih. Po odbiti žogi je drugič na srečanju v 69. minuti zadel Nosa Igiebor.

Maccabi_Go_tekma_2_ekipa.jpgV drugem polčasu so pri Gorici zaigrali še Sandi Arčon, ki je v napadu zamenjal Gianluco Franciosija, Tilen Nagode, ki je nadomestil Amarachija Osuija ter Theodore Wilson, ki je v sami končnici vstopil namesto Mirana Burgiča.

Ob koncu tekme se je z dobro obrambo izkazal vratar Grega Sorčan.

Kljub na prvi pogled visokemu porazu, so belo-modri pustili soliden vtis, ki daje nekoliko upanja pred povratno tekmo v Športnem parku čez teden dni.

Več na Uradni facebook strani ND Gorica.

 

MACCABI TEL AVIV FC – ND GORICA 3:0 (2:0)

Strelca: Igiebor 13., 69., Orlando Sa 45.

Maccabi FC: Rajković, Peretz, Tibi, Carlos Garcia, Ben Harush (85./Rikan), Igiebor, Alberman, Medunjanin, Ben Chaim (78./Ben Basat), Miha, Orlando Sa (70./Itzhaki).

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Kolenc, Kapić, Kotnik, Osuji (70./Nagode), Franciosi (58./Arčon), Burgič (85./Wilson).

 

Foto: Maccabi Tel Aviv FC; ND Gorica