Predstava dobra, rezultat ne

Nova Gorica, 24.09.2016

ND Gorica : NK Celje 0:1

Kljub dobri predstavi, posebej v drugem polčasu, je ND Gorica tokrat ostala praznih rok na domačem dvoboju s Celjani. Odločil je prosto strel Daliborja Volaša v 23. minuti srečanja.

Dogodek je v Športnem parku zaznamovalo praznovanje 25. obletnice organizirane navijaške skupine Terror boys. Domačim nogometašem na žalost ni uspelo dodati pike na i lepemu praznovanju.

V prvem delu igre enakovredna predstava. Celjani so se pokazali kot čvrsto moštvo, zato so imeli domačini kar precej preglavic, da so prišli do zaključnih strelov. Do odhoda na odmor tako beležimo strele Roka Grudine, Sandija Arčona, Andreja Kotnika ter Jana Humarja.

Edini gol na tekmi je padel v 23. minuti, ko je Celjan Dalibor Volaš lepo zadel s prostega udarca. Gorica je tedaj storila sploh prvi prekršek na srečanju.

V nadaljevanju popolna prevlada belo-modrih. Ti bi lahko že v uvodu povsem spremenili potek srečanja. Dvakrat se je v zelo dobrem položaju znašel Dejan Žigon. Posebej ugoden je bil drugi poskus, a je zletel z las mimo. Razigran je bil tudi Rifet Kapić, toda kljub številnim priložnostim do izenačenja ni prišlo.

Ob koncu srečanja znova sporna situacija, ko je roka v gostujočem kazenskem prostoru zadela celjskega nogometaša, toda sodnik se ni odločil za kazenski udarec.

Tako se je zaključilo z minimalno zmago gostov.

Toda že v sredo je priložnost za nove točke. V športnem parku bo primorski derbi! Vabljeni.

 

ND GORICA – NK CELJE 0:1 (0:1)

Strelec: Volaš 23.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Humar (87./Franciosi), Grudina, Kapić, Kotnik (76./Nagode), Arčon, Žigon (63./Burgič).

NK Celje: Rozman, Džinić, Hadžić, Travner, Vidmajer (19./Lovrečič), Podlogar, Pungaršek, Pišek, Čirjak (73./Glavaš), Hadžić (60./Požeg Vancaš), Volaš.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)