Povratna tekma brez golov: konec za Gorico

Nova Gorica, 26.10.2016

NK Maribor : ND Gorica 0:0

Povratno srečanje četrtfinala Pokala Slovenije se v Ljudskem vrtu ni razpletlo po željah Novogoričanov. Dvoboj se je končal brez zadetkov, kar pomeni, da se napredovanja veselijo Mariborčani.

Kljub zelo solidnim predstavam na vseh treh tekmah proti Mariboru, so jo Novogoričani vselej potegnili krajšo. V prvenstvu so z nesrečnim avtogolom klonili z 0:1, v pokalu pa sta dva remija prinesla napredovanje Štajercem.

Toda v Ljudskem vrtu je bila Gorica zelo dobra ekipa, manjkal je le zadetek. V prvem polčasu sta okvir vrat zatresla Marko Šuler za domače ter Dejan Žigon za goste. Pri Gorici sta streljala še Sandi Arčon ter Rifet Kapić.

V drugem polčasu bolj šahovska partija, v kateri so se domači pomaknili na svojo polovico, Novogoričani pa so veliko kombinirali, vendar so bili tudi tokrat pri zaključku akcij premalo konkretni. Gorica je sicer izpeljala bistveno več napadalnih akcij, ki pa niso dosegle želenega učinka.

Omeniti velja dogajanje v uvodu drugega dela, ko je domači branilec Šuler nedovoljeno, kar nekajkrat zapored, igral z roko v kazenskem prostoru. S tem je onemogočal prodor Arčona proti vratom, toda kljub protestom je piščalka sodnika ostala nema. Sami lahko presodite koliko je pravilnosti in poštenosti v takšni odločitvi.

Pokalne poti Gorice je s tem za letos konec, že v nedeljo ob 18.00 pa nas v Športnem parku čaka dvoboj z Rudarjem.

GREMO, GORICA!

Pogumno naprej!

 

NK Maribor – ND Gorica 0:0

Maribor: Obradović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec, Kabha, Sallalich (82./Mezga), Hotić, Tavares (75./Novaković), Zahović (88./Sunny).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Kolenc (79./Nagode), Kapić, Žigon (73./Kotnik), Arčon, Grudina, Burgić (82./Osuji).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)