Pred tekmo ND Gorica : NK Olimpija

Nova Gorica, 18.11.2016

Kot že veste, bo v soboto Športni park ob 20:15 gostil derbi 17. kroga, ko v goste prihaja Olimpija, trenutno vodilna ekipa lige.

Predstavitev tekmeca:

Ekipa iz prestolnice ima trenutno po šestnajstih odigranih krogih točko prednosti pred Mariborom in štirinajst pred Gorico. Velja omeniti, da je Olimpija v nizu treh tekem brez poraza. Najprej je v Velenju remizirala z Rudarjem, nato pa sta v 14. in 15. krogu prišli dve zmagi proti Domžalam in nazadnje Kopru.

Letošnja sezona nam je do sedaj ponudila en obračun sobotnih tekmecev. 11. 9. so se v Ljubljani treh točk veselili zmaji. Edini zadetek na tekmi je v samem zaključku iz enajstmetrovke zabil bivši Goričan Etien Velikonja.

Pred tem sta tokratna tekmeca v PLTS odigrala 28 tekem, na katerih je 12-krat slavila Olimpija, 6-krat pa so tri točke romale v mesto vrtnic. Če se osredotočimo le na Športni park, je za naše fante statistika še nekoliko slabša. Olimpija je na štirinajstih tekmah slavila 7-krat, pet tekem se je končalo z delitvijo točk, le dvakrat pa so slavili ljubljenci domačega občinstva.

Gostujoči trener Luka Elsner ima v svojem moštvu kar nekaj igralcev, ki so tako ali drugače zelo povezani s severnoprimorskim prvoligašem. Tu se je nogometa naučil Etien Velikonja, ki je iz Gorice prestopil v Maribor, pred to sezono pa se je po nekaj letih igranja v Evropi vrnil v Slovenijo. Za Olimpijo je doslej v PLTS zabil 3 zadetke. V mestu vrtnic sta nogometno odrasla tudi Aris Zarifović in Blessing Eleke, ki sta oba v Olimpijo prestopila neposredno iz Gorice. Ne gre prezreti niti tretjega vratarja zmajev Darka Brljaka, ki je v sezoni 2011/12 za belo-modre zabeležil 15 nastopov. Domov pa se tako rekoč vrača tudi aktualni reprezentant Miha Zajc, ki je odrasel v Šempetru pri Gorici, v mladinskih selekcijah pa je branil barve sosednjega nižjeligaša iz Bilj.

Obramba Goričanov bo verjetno največ pozornosti posvečala prav povratnikoma v Športni Park Etienu Velikonji in Blessingu Elekeju. Zelo nevarna za vrata Sorčana bi znala biti tudi Miha Zajc in Rok Kronaveter, ki pa je še pod vprašajem, saj ima probleme z zobmi. Luka Elsner pa zagotovo ne bo mogel računati na Kenana Bajrića, ki ga je v posteljo prikovala bolezen, in na Darijana Matića, ki je na prejšnji tekmi v Kopru prejel še četrti rumeni karton in bo v soboto odslužil tekmo prepovedi.

Za konec naj se dotaknemo še sodniške četvorke. Glavni delilec pravice bo tokrat Roberto Ponis, s strani mu bosta pomagala Manuel Vidali in Dejan Patarić, vloga četrtega sodnika pa bo pripadla Mihaelu Antiču.