Gorica pričenja v Krškem

Nova Gorica, 25.02.2017

Spomladanski del sezone 2016/2017 se za četo Mirana Srebrniča začenja v Krškem.

Prva tekma bi lahko že bila lep pokazatelj, kako pripravljeni v drugi del sezone vstopajo Novogoričani, ki se trenutno nahajajo na četrtem mestu. Vendar le točko pred najbližjima zasledovalcema iz Kopra in Celja. V boju za Evropo je s tremi točkami zaostanka tudi velenjski Rudar, vanjo pa bi se ob morebitni zmagi vmešalo tudi Krško, ki je trenutno z 22 točkami na osmem mestu. Poraz bi bil za Gorico težak udarec.

Trener Miran Srebrnič bo lahko računal na prav vse igralce, razen zimskega povratnika iz Brd Leona Mariniča, ki je pod manjšim vprašajem, saj ga je v zadnjih dneh mučila bolezen. Prilagojeno je v četrtek treniral tudi Dejan Žigon, vendar naj bi bil pripravljen za vseh 90 minut. Prepovedi nastopa nima noben nogometaš.

Ob pogledu na statistiko medsebojnih srečanj je v rahli prednosti Gorica, ki je dobila tri od šestih dvobojev s Krškim, eden se je končal brez zmagovalca. Kljub temu je na Stadionu Matije Gubca za zdaj boljše Krško, ki je v treh tekmah zabeležilo svoji edini zmagi proti drugemu najtrofejnejšemu klubu v državi.

Domači bodo največ upanja za zadetek polagali v hrvaškega napadalca Filipa Dangubića, ki je doslej zabil šest golov, enega manj od goriškega najboljšega strelca Mirana Burgiča. Če se bo Burgič tudi jutri vpisal med strelce, bo na večni lestvici strelcev ND Gorica na tretjem mestu ujel Novico Nikčevića.

GREMO, GORICA!