Mladinci, kadeti in starejši dečki pričeli s prvenstvom

Nova Gorica, 21.08.2017

Mladinska ter kadetska ekipa ND Gorice sta v soboto, 19. avgusta odigrali svojo uvodno tekmo v novi tekmovalni sezoni, potem ko sta bila prvi ter drugi prvenstveni krog prestavljena zaradi visokih poletnih temperatur oziroma reprezentančnega premora.

Na naravni travi na igrišču Pri Štantu v Mirnu so se z vrstniki Bravo Publikuma pod vodstvom trenerja Petra Fabjana najprej pomerili kadeti obeh ekip. Bilo je 0-0.

Sledil je obračun selekcij U19, kjer smo videli pravo goliado. Varovanci Simona Živca so namreč slavili s 4:3. Gorico je v 13. minuti v vodstvo popeljal Kristjan Vodopivec Cvijanovič, na dve ter tri proti nič je v 19. in 34. minuti povišal Nik Jermol. Rezultat prvega dela so v izdihljajih polčasa z zadetkom Tea Mitiča postavili gostje. V nadaljevanju tekme polne priložnosti so po hitrem protinapadu znova zadeli Goričani. V 70. minuti je bil uspešen Jan Štrukelj. Sledil je odgovor Brava, ki je v samem zaključku srečanja preko Davida Darmanoviča ter Tea Mitiča dosegel dva zadetka, kar pa ni preprečilo, da se treh točk veselijo plavo-beli.

Svojo prvo tekmo v novi sezoni so odigrali tudi pri selekciji U15, ki jo vodi Jani Šturm. Gostovanje v Domžalah se je končalo z delitvijo točk, edini zadetek za Gorico je v 40. minuti dosegel Veron Tavčar.

Naslednja tekma tako mladince, kadete kot tudi starejše dečke čaka že v sredo, ko v goste prihaja kranjski Triglav, ki bo nasprotnik prav vseh treh selekcij. U15 bo Triglavane na umetni travi gostil ob 11.00 uri, selekciji U17 (ob 15.00) in U19 (ob 17.00) pa bosta zaostalo tekmo 1. kroga znova igrali v Mirnu.

 

Foto: NK Domžale