Popoln vikend mlajših selekcij

NOGOMETNASOLA

Nova Gorica, 04.09.2018

Za plavo-belim podmladkom je popoln vikend. Nogometaši mladinske in kadetske selekcije ND Gorica so v soboto odigrali domače srečanje 4. kroga prvenstva (3. krog je prestavljen na 5. september), medtem ko so starejši dečki gostovali v Kranju.

MLADINCI 

Goričani so na domačem igrišču z umetno travo gostili Celje. V napeti tekmi so jih premagali z rezultatom 2:1.

Največ dogajanja v prvem polčasu je bilo ob njegovem zaključku. Sodnik je v 43. minuti dosodil najstrožjo kazen v korist domačih in Luka Černe je poskrbel za vodstvo Gorice. Še eno enajstmetrovko so gledalci lahko videli v 63. minuti, a tokrat v korist Celja. Odgovornost je prevzel Jan Poljanec in izid izenačil. Za zmago Vrtnic je poskrbel Goran Trivunović, ki je v 81. minuti zabil za končnih 2:1. 

Sodnik je pokazal 6 rumenih kartonov, od tega 2 domačim. V goriškem taboru sta porumenela Denis Pintol in Žiga Perhavec. 

Naslednja tekma, sreda 5.9 ob 16.00, Športni park Nova Gorica - Gorica : Drava Ptuj

 

KADETI

Uspešna je bila tudi kadetska selekcija, ki je vrstnike iz Celja ugnala z rezultatom 2:0.

Tekma se ni začela atraktivno, saj v prvem delu igre ni bilo zadetkov. Igra se je razživela šele v drugem polčasu. V 53. minuti je Tjaš Begić zadel in poskrbel za minimalno vodstvo domačih. Zmago je potrdil Zak Kavrečič, ki je z zadetkom v 83. minuti poskrbel za drugo zaporedno zmago. 

Sodnik je tokrat pokazal 4 rumene in en rdeči karton. Edini opozorjeni igralec v domačem taboru je bil Rok Ljutić. Pordečel je nogometaš gostov, Dejan Kantužer.

Naslednja tekma, sreda 5.9 ob 14.00, Športni park Nova Gorica - Gorica : Drava Ptuj

 

SELEKCIJA U15

Nogometaši starejših dečkov so v gosteh suvereno premagali Savo Kranj z rezultatom 0:5 in tako še drugič zapored tekmo zaključili z identičnim rezultatom.

Gledalci so lahko videli pravo golijado, saj so Goričani nasprotnikom nasuli kar 5 golov. Prvi se je med strelce vpisal Žan Slejko v 18. minuti, isti igralec je ponovno zadel 12 minut kasneje. Pod tretji zadetek tekme se je podpisal Kris Ivančič. Naslednje povišanje vodstva se je zgodilo kot posledica avtogola Urha Jakliča, zadnji zadetek na srečanju pa je prispeval Tadej Vižin. 

Sodnik ni imel veliko dela, saj ni pokazal niti enega kartona.

Naslednja tekma varovance trenerja Saše Ranića čaka v sredo, 5.9 ob 16.30, ko gostujejo v Športnem parku Štefana Baleta. Nasprotnik je ekipa Interblocka.

 

Foto: Dominik Ivančič

K.P.