Mladinci in kadeti vknjižili novi zmagi

Nova Gorica, 30.10.2018

Nogometaši treh najstarejših mladinskih selekcij ND Gorica so v soboto oziroma nedeljo odigrali srečanja 12. kroga prvenstva. Mladinci in kadeti so bili uspešni, starejši dečki pa so utrpeli poraz.

MLADINCI

Mladinsko moštvo je rutinirano z rezultatom 3:0 premagalo ekipo ljubljanskega Interblocka in se tako z 18. osvojeno točko povzpelo na visoko četrto mesto.

Odpor gostov so plavo-beli strli v samem zaključku prvega polčasa, in sicer v 44. minuti, ko je zadel Goran Trivunović. Tako kot so končali prvi del igre, so Goričani začeli drugega, torej z zadetkom. V 52. minuti je gostujočo mrežo zatresel Angel Stratorski. Končni rezultat srečanja v Novi Gorici je v 56. minuti postavil Matic Zavnik. 

Sodnik je pokazal 3 rumene kartone, pri domačih je porumenel Tin Gašper Jović.

Naslednja tekma, sobota 3. november ob 11.00, Športni park Šiška Lj. - Bravo Publikum : Gorica

 

KADETI

Kadeti so po napeti tekmi uspeli osvojiti 3 točke, saj so v domačem Športnem parku premagali Interblock z rezultatom 3:2. Po enajstih odigranih krogih varovanci Janija Šturma z 24. osvojenimi točkami zasedajo prvo mesto!

Plavo-beli so začeli odlično in že v 7. minuti so preko Arona Petkovška povedli. Naslednji zadetek je dosegel Patrik Poljšak in postavil izid 2:0. Novo povišanje vodstva je sledilo v 62. minuti, ko so gostje zatresli lastno mrežo. Vse je že kazalo, da bo Gorica gladko zmagala, a temu ni bilo tako. V 68. minuti je Mirza Plahuta znižal zaostanek na 3:1, 10 minut kasneje pa je Nik Dimc poskrbel, da je Interblock zaostajal le še z golom razlike. Goričani so vendarle zdržali do konca in srečanje se je končalo z rezultatom 3:2. 

Pri domačih so rumeni karton prejeli trije igralci, in sicer Rok Ljutić, Jakob Vulić ter Patrik Vasić. 

Naslednja tekma, sobota 3. november ob 9.00, Športni park Šiška Lj. - Bravo Publikum : Gorica

 

SELEKCIJA U15

Starejši dečki so na gostovanju pri Bravu izgubili z rezultatom 2:1.

Goričani so obračun slabo začeli, saj so se že v 6. minuti znašli v zaostanku, po tem ko je Nik Kovačič zadel za Bravo. Isti igralec je v 24. minuti povišal vodstvo svoje ekipe. Plavo-beli so boljše začeli drugi polčas in v 47. minuti je Maj Šuljić zadel za rezultat 2:1. Kljub temu, da so se nogometaši Gorice trudili izenačiti, jim na koncu ni uspelo in srečanje so izgubili.

Porumenela sta dva igralca v plavo-belem dresu, in sicer Maj Šuljić ter Elija Forčesin.

Naslednja tekma, nedelja 4. november ob 11.00, Športni park Nova Gorica - Gorica : Brinje Grosuplje

 

Foto: Dominik Ivančič

K. P.