Kadeti s sedmerico reprezentantov!

Nova Gorica, 21.11.2018

Pretekli vikend za najstarejši selekciji nogometne šole ND Gorica ni bil rezultatsko uspešen, je pa odlična novica, da je v kadetsko reprezentanco Slovenije vpoklicanih kar sedem nogometašev Gorice!

MLADINCI

Mladinska selekcija se je na igrišču z naravno površino v Renčah pomerila z Mariborčani. Zmage so se veselili gostje. Prvi polčas je pripadel Mariboru, saj je v 8. minuti edini zadetek prvega dela igre dosegel Aljoša Matko.

V uvodu nadaljevanja je bila prednost podvojena, saj se je v 54. minuti med strelce vpisal Nick Hanik Horvat. Izid je v 72 minuti z golom iz najstrožje kazni znižal Angel Stratorski, Mariborčani pa so v 91. in 93. minuti preko Matka dosegli še dva gola ter tako na severu Primorske prišli do treh točk.

Naslednja tekma varovance Simona Živca čaka v soboto ob 13.30, ko gostujejo pri NK Domžale.

KADETI

Proti Štajercem so praznih rok ostali tudi nogometaši kadetske selekcije, ki pa se lahko pohvalijo s kar sedmerico reprezentantov. Vpoklic na prihajajočo prijateljsko tekmo z vrstniki Črne gore so prejeli Žiga Podgornik, Mark Gomizelj, Luka Baruca, Tjaš Begić, Rok Ljutić, Rok Bržan in Jernej Simčič.

Goste je v 20. minuti v vodstvo popeljal Žan Vipotnik, izid je v 43. poravnal Jernej Simčič, v zaključku srečanja pa sta za dva zadetka Maribora in končni rezultat 1:3 poskrbela Aljaž Džankič in Vipotnik, ki je zadel še drugič.

Naslednja tekma selekcijo U17 čaka v soboto ob 11.30. Nasprotnik je vodilna ekipa Domžal.

SELEKCIJA U15

Starejši dečki so tokrat bili prosti, naslednji izziv jih čaka 28. novembra, ko gostujejo v Novem mestu. Tekma s Krko prične ob 17.30.

 

Besedilo: Kristjan Pahor