Sorčan se seli v Domžale

Nova Gorica, 25.06.2019

Grega Sorčan po štirih sezonah in pol zapušča Gorico. V prihodnosti bo branil barve Domžal, kamor odhaja v zameno za nerazkrito odškodnino. 

Nadarjeni vratar je svojo nogometno pot začel pri Triglavu, v Novo Gorico pa je leta 2015 prišel iz italijanskega Chieva in se hitro uveljavil v vratih plavo-belega kluba. 

Na 164 tekmah v vseh tekmovanjih je svojo mrežo 42-krat ohranil nedotaknjeno in s svojimi obrambami pogosto navduševal občinstvo. 

Debitantski nastop med vratnicama je za ND Gorica vknjižil 25. aprila leta 2015, ko je na prvoligaškem srečanju proti novomeški Krki ob zmagi s 3:0 svoj krstni nastop kronal v svojem stilu. 

23-letnik se je v času, ki ga je preživel na Primorskem, uveljavil kot eden izmed najboljših vratarjev v slovenski prvoligaški konkurenci. Priznanje za njegova številna odlična posredovanja je prišlo v obliki devetnajstih nastopov za slovensko izbrano vrsto do 21 let in mestu na širšem seznamu članske reprezentance. 

Sedaj že nekdanji vratar Gorice je ob slovesu povedal: "Najprej bi se rad zahvalil vsem soigralcem, trenerjem, ljudem v klubu in navijačem za zaupanje. Skozi celotno obdobje smo odlično sodelovali in ponosen sem, da sem bil del goriške zgodbe. Sedaj je prišel čas za korak naprej in vsem srčno želim, da skupaj popeljejo Gorico tja kamor spada. Še enkrat hvala vsem in srečno. Navijam za vas!"

Grega, najlepša hvala za vse in veliko sreče v naslednjem koraku tvoje poti!

 

Besedilo: Kristjan Pahor