Poraz proti italijanskemu prvoligašu

Nova Gorica, 17.07.2019

Nogometaši ND Gorica so v sredo, 17. julija odigrali prijateljsko tekmo proti italijanski prvoligaški ekipi SPAL. V Trbižu so bili z rezultatom 3:1 boljši Italijani. 

Plavo-beli so dobro začeli srečanje. Že v 2. minuti je Lipušček najvišje skočil v kazenskem prostoru in prišel do strela z glavo, ki je poletel malenkost mimo vrat.

V 7. minuti se je v priložnosti znašel Marinič. Z žogo je stekel proti nasprotnikovim vratom, nato pa poizkusil z 'lobom', a ni bil natančen.

Najbolj razburljiv trenutek v prvem polčasu je nastopil v 10. minuti, ko je Marjanovič odlično ubranil strel Petagne z bele točke.

Goriški vratar se je znova izkazal 6 minut kasneje, ko je z lepim posredovanjem ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 25. minuti je zapretil nasprotnikov nogometaš Lorenzo Dickmann, ki je z razdalje 10 metrov močno sprožil preko vrat. 

Zadnja priložnost v prvem delu tekme se je zgodila v 32. minuti, ko je Marinič z roba kazenskega prostora streljal preko vrat.

Nogometaši Gorice so drugi polčas otvorili odlično. V 52. minuti je Osuji lepo prodrl po desni strani, nato pa podal nizko podajo do Mariniča, ki je žogo poslal v mrežo.

Plavo-beli so bili blizu novega zadetka že minuto kasneje, ko je Velikonja iz bližine, a iz nekoliko neugodnega položaja, močno streljal čez gol. 

Spal je zapretil v 58. minuti, ko je Kurtić poizkusil z 'lobom' s polovice igrišča in ni veliko manjkalo, da bi žoga končala v mreži. 

V 60. minuti je goriški strateg Borivoje Lučić izvedel 5 menjav. Iz igre so odšli Marinič, Osuji, Grudina, Hodžić in Volarič, vstopili pa so Leban, Asante, Gulič, Kolenc in Matič.

V 62. minuti je bil rezultat izenačen. Kurtić je z nizko podajo s strani poskrbel za lepo asistenco, Paloschi pa je zatresel mrežo.

7 minut kasneje je Dickmann postavil rezultat 2:1. Po obrambi Bičića je igralec Spala prišel do odbite žoge in zabil gol. 

V 76. minuti so bili Goričani zelo blizu izenačenja. Asante je poslal oster predložek v kazenski prostor, tam pa je Lipušček prišel do strela z bližine, a izkazal se je vratar nasprotnikov. 

V 78. minuti je Paloschi zabil svoj drugi zadetek. Najprej so nogometaši Spala lepo kombinirali na polovici Gorice, nato pa je napadalec prejel lepo podajo v 16-metrski prostor in premagal Bičića.

V zaključku tekme je imel Velikonja dve priložnosti za zadetek. Najprej je nevarno sprožil s prostega strela, nato pa je prišel do strela z bližine. V obeh primerih se je izkazal vratar Spala.

Srečanje se je končalo z rezultatom 3:1 v korist Spala. Goričane v Trbižu čakata še dva treninga, potem pa v soboto odhajajo v Kranjsko Goro, kjer bodo odigrali tekmo z madžarsko ekipo Budafoki.

SPAL – Gorica 3:1 (0:0)

Lokacija: Trbiž

Strelci: Marinič (52.); Paloschi (62., 78.), Dickmann (69.)

ND Gorica: Marjanović, Hodžić, T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič, Grudina, Jermol, Marinič, Osuji, Velikonja, Volarič.

Trener: B. Lučič

SPAL: Thiam, Cionek, Dos Santos, Missiroli, Da Silva, Strefezza, Dickmann, Murgia, Petagna, D'Alessandro, Moncini.

Rezerve: Berisha, Meneghetti, Farcas, Cannistra, Vaisanen, Valdifiori, Eklu Shaka, Janković, Vicari, Paloschi, Kurtić.

Trener: L. Semplici

Besedilo: Kristjan Pahor