V drugem krogu proti Dravogradu

Nova Gorica, 02.08.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 3. avgusta, odigrali srečanje 2. kroga 2. SNL. V gosteh se bodo pomerili z ekipo Dravograda.

Prejšnja tekma ND Gorica

Goričani so v prvem krogu premagali Beltince. V Ajdovščini so prvi povedli gostje, nato so plavo-beli v drugem polčasu izvedli preobrat. Najprej je izenačil Volarič, potem pa je Velikonja s tremi zadetki poskrbel za suvereno zmago. Varovanci Borivoja Lučića so bili boljši nasprotnik in z izjemo prejetega gola popolnoma nadzorovali srečanje.

Prejšnja tekma Dravograda

Korošci so v prvem krogu v gosteh remizirali proti ekipi Brd. V izenačeni tekmi ni bilo veliko obetavnih priložnosti. Prvi so povedli Brici in spravili nogometaše Dravograda v podrejen položaj. Gostje so se sčasoma pobrali in izenačili. Tekma se je končala brez večjih vznemerjenj z rezultatom 1:1. 

Prejšnja sezona Dravograda

Dravograjčani so letošnji novinci v drugi ligi. Potem, ko so jih leta 2018 Bilje premagale v kvalifikacijah za napredovanje, jim je letos le uspelo. Sezono so končali na prvem mestu tretje lige sever, nato pa v kvalifikacijah premagali ekipo Bleda. 

Najpomembnejši igralec Dravograda

Dodano vrednost ekipi Dravograda zagotovo daje nekdanji napadalec slovenske reprezentance, Nejc Pečnik. Strelec zadetka na tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki proti Rusiji je v lanski sezoni končal na drugem mestu ligaške strelske lestvice. Ekipi daje dodatno mero izkušenosti in je v napadu stalna nevarnost za nasprotnikova vrata. 

Besedilo: Kristjan Pahor