Poraženi proti ekipi Krškega

Nova Gorica, 07.09.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 7. septembra, odigrali srečanje 7. kroga 2. SNL. V Ajdovščini so proti Krškemu izgubili z rezultatom 2:3.

Goričani so prvič nevarno zapretili v 5. minuti, ko je po lepi akciji do strela z roba petmetrskega prostora prišel Colley. Napadalec je meril po sredini vrat, zato Zalokar ni imel večjih težav.

Gostje so imeli prvo priložnost v 21. minuti. Marcijuš je sprejel žogo na robu kazenskega prostora in sprožil proti vratom, a ni bil dovolj natančen. 

V 26. minuti se je v novi priložnosti znašel Volarič. Po podaji Osujija je prišel do strela s strani in meril mimo gola.

V 29. minuti so Goričani povedli. Osuji je prejel podajo za hrbet gostujoče obrambe, z žogo stekel proti vratom in premagal nasprotnikovega vratarja.

Do konca polčasa sta zapretila še Volarič in Marinič, a bila sta premalo natančna. Pri del tekme se je končal z minimalnim vodstvom Gorice. Plavo-beli so imeli več priložnosti, medtem ko Krčani niso uspeli prihajati do obetavnih situacij. 

V 54. minuti so gostje izenačili. Čirjak je vzel žogo domačim branilcem in z natančnim strelom zatresel mrežo.

V 58. minuti so Krčani povedli. Čirjak je ponovno sprožil natančen strel in premagal Marjanoviča za vodstvo z 1:2.

V 62. minuti je Zalokar preprečil izenačenje Gorice. Volarič je močno sprožil, vratar Krškega pa se je izkazal z lepo obrambo.

 V 69. minuti so Goričani izenačili. Najprej je Lipušček z glavo zadel okvir gola, nato pa je po zmedi v kazenskem prostoru do žoge prišel Osuji in zabil svoj drugi zadetek. 

V 81. minuti so nogometaši Krškega ponovno povedli. Do strela je v kazenskem prostoru prišel Regvar in žoga se je od vratnice odbila v mrežo. 

Nekaj minut kasneje je bil zelo blizu izenačenja Colley. Poskusil je s strelom z razdalje 11 metrov, žoga pa se je od gostujočega branilca odbila v kot.

Krško je tekmo zmagalo z rezultatom 2:3. 

ND Gorica  – NK Krško 2:3 (1:0)

Mestni stadion Ajdovščina

Sodniki: Bojan Mertik (glavni sodnik), Robert Vukan (1. pomoč), Eric Herženjak (2. pomoč)

Strelci: Osuji (29., 69.); Čirjak (54., 58.), Regvar (81.)

ND Gorica: Marjanović, M. Kavčič, T. Kavčič, Tomiček, Volarič (od 81. Hodžić), Lipušček, Kolenc (od 68. Matič), Osuji, Marinič (od 59. Gulič) Jermol, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Krško: Zalokar, Florjanc, Srpak, Zakrajšek, Eckert, Dadić, Žabec, Marcijuš (od 81. Mlinar), Čirjak, Sokler, Kendeš (od 46. Regvar)

Trener: I. Kapušin

Rumeni karton: Volarič, Lipušček, Osuji, Matič, Jermol.

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor