Poraženi po podaljških

Nova Gorica, 12.09.2019

Nogometaši ND Gorica so v sredo, 11. oktobra, odigrali srečanje 2. kroga Pokala Slovenije. Z Radomljami so po podaljških izgubili z rezultatom 3:2, kar pomeni, da je letošnja pokalna pot za plavo-bele zaključena.

V 7. minuti so imeli Goričani prvo priložnost na srečanju. Osuji je podal do Volariča, a slednji je bil malenkost prepočasen in vratar je prvi prišel do žoge.

Domači so Goričanom vrnili minuto kasneje, ko so nevarno streljali prek Marjanovićevih vrat.

V 16. minuti je imel priložnost Saša Varga. Bivši napadalec Brd, ki sedaj igra za Radomlje, je z glavo streljal čez gol.

V 23. minuti so plavo-beli povedli. Po lepi podaji v kazenski prostor je Osuji rutinirano poslal žogo v mrežo.

Dogajanje na igrišču se je za nekaj minut umirilo, nato pa so Goričani dosegli svoj drugi zadetek. Colley se je v 35. minuti znašel sam pred vratarjem domačih in suvereno zaključil za rezultat 0:2.

Izgledalo je, da nogometaši Gorice nadzorujejo potek srečanja, a so mlinarji v 38. minuti dosegli zadetek. Marjanovića je premagal Sacha Varga.

V 43. minuti so igralci Radomelj izenačili. Mrežo je z natančnim strelom zatresel Anže Pišek.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 2:2. Obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti in dosegli vsaka po 2 zadetka. Domači so se uspeli izvleči iz zelo neugodnega položaja, saj so po zaostanku z dvema goloma uspeli izenačiti.

V 50. minuti je Goričane rešila prečka. Okvir gola je zaustavil močan poskus mlinarjev in ohranil rezultat 2:2.

V 54. minuti se je z izjemno obrambo izkazal Marjanović. Po strelu Varge z bližine je hitro odreagiral in žogo odbil stran od gola.

V 60. minuti je s strelom z razdalje poskusil Osuji, a ni meril dovolj natančno.

V 75. minuti je Volarič najprej lepo preigraval v kazenskem prostoru, nato pa še nevarno streljal, a vratar Radomelj mu je strel ubranil.

V 90. minuti je imel Osuji izjemno priložnost za zadetek. Po zmedi v domačem kazenskem prostoru je prišel do žoge in sprožil proti vratom. Njegov strel je poletel mimo gola.

Redni del tekme se je končal z rezultatom 2:2. Ker po 90 minutah ni bilo zmagovalca, so se v Radomljah igrali podaljški.

Večji del prvega podaljška se ni dogajalo nič zanimivega, vse do 104. minute, ko so domači povedli.

Po zmedi v kazenskem prostoru Gorice je žogo v mrežo pospravil Cerar in svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Goričani v drugem podaljšku niso dosegli gola, zato so Radomlje zmagale z rezultatom 3:2.

Letošnja pokalna pot se za Gorico zaključuje v 2. krogu.

 

NK Radomlje – ND Gorica 3:2 (2:2)

Športni park Radomlje

Sodniki: Roman Glažar (glavni sodnik), Aleksander Burjan (1. pomoč), Robert Šprah (2. pomoč)

Strelci: Osuji (23.), Colley (35.); Varga (38.), Pišek (43.), Marjanović (ag., 104.)

ND Gorica: Marjanović, Paljk (od 91. M. Kavčič), T. Kavčič (od 106. Trivunović), Tomiček, Volarič,  Lipušček, Kolenc, Osuji, Gulič (od 46. Marinič), Jermol, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Radomlje: Cerar, Jazbec, Varga, Cerar (od 119. Stariha Laban), Pišek, Ahačič, Trdin, Vrandečič (od 77. Jakoljević), Poglajen, Brolih, Gojak (od 68. Zabukovnik).

Trener: O. Drobne

Rumeni karton: Pišek, Poglajen.

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor