Poraz proti Domžalam

Nova Gorica, 15.02.2020

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 15. februarja, odigrali pripravljalno tekmo. Proti Domžalam so izgubili z rezultatom 3:1. 

V začetni enajsterici Borivoja Lučića so bili Marjanović, M. Kavčič, Tomiček, Bardanca, Hodžić, Kolenc, Jermol, Osuji, Volarič, Marinič in Aliaga. 

Domači so tekmo dobro otvorili in v 10. minuti povedli. Lepo podajo v kazenski prostor je izkoristil Svetlin. Drugi zadetek je sledil 2 minuti kasneje. Med strelce se je vpisal Sikimić.

V 23. minuti se je mreža plavo-belih ponovno zatresla. Sikimić je z močnim in natančnim strelom premagal Marjanovića. 

Do konca polčasa so Ravbarji prevladovali na igrišču, medtem ko so imeli Goričani probleme pri prenosu žoge v napadalno polovico. 

V uvodu drugega dela tekme so varovanci Borivoja Lučića stopili na plin in zaigrali veliko bolje, kar se jim je obrestovalo v 52. minuti. Volarič je po lepem prodoru padel v kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je uspešno izkoristil Osuji.

Po znižanju rezultata so se Domžalčani nekoliko prebudili, a je bila Gorica enakovreden nasprotnik. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, saj sta obe obrambi dobro opravljali svoje delo.

Izid se do konca srečanja ni več spremenil. Domžale so zmagale z rezultatom 3:1. 

V drugem polčasu so priložnost dobili še Paljk, Trivunović, Asante in Matič.

Besedilo: Kristjan Pahor