Naša pokalna pot se je zaključila v prvem krogu

Nova Gorica, 17.09.2021

V četrtek je bil na sporedu zahteven obračun 1. kroga Pokala Pivovarna Union proti Bravu, ki je bil boljši z rezultatom 0:2.

Že na samem začetku je bilo moč prepoznati razliko med prvim in drugim razredom slovenskega nogometa. Bravo je pritiskal, poskušal priti do zgodnjega vodstva, a sta poizkusa Trontlja in Jakšića zletela daleč mimo željenega cilja.

Goričani so se nekoliko otresli začetnega pritiska gostov in poizkušali v 17. minuti, ko je Velikonja lepo našel Hasanbegovića, slednji je premagal gostujočega vratarja Josipovića, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. 

Po še nekaj zgrešenih udarcih tako gostov kot domačinov, je prišla usodna 32. minuta. Na robu kazenskega prostora je napako storil Agić, Radikon je prvi strel še uspel ubraniti, a se je žoga odbila točno na nogo Maružinu, ki mu ni bilo težko zadeti v nebranjeni del mreže.

Že čez eno minuto so gostje podvojili prednost. Po hitrem protinapadu sta bila akterja ista nogometaša, ki sta sodelovala že pri prvem golu, Maružin je podal, Ogrinec pa brez težav matiral Radikona.

V 42. minuti je imela Gorica priložnost za znižanje rezultata, Hasanbegović je preigral Križana, poizkušal s težkega položaja s strelom potleh, Josipović je bil tokrat na mestu.

Na odmor se je odšlo z zaostankom dveh zadetkov, v nadaljevanju pa se je Gorica podjetneje lotila nasprotnika, a kakšnega večjega uspeha ni uspela zabeležiti. 

Tako Gorica kot Bravo sta si uspela priigrati še po eno lepo priložnost, a je Hasanbegović za uspeh bil za las prekratek, na drugi strani pa je Maružinu novo veselje preprečila vratnica. 

Naslednji izziv plavo-bele čaka v nedeljo, ko bodo na gostovanju pri Rogaški iskali nove prvenstvene točke.