Trdoživ tekmec padel v drugem polčasu

Nova Gorica, 26.11.2021

V 18. krogu 2. slovenske nogometne lige je Gorica na koprski Bonifiki ugnala Brežice z rezultatom 2:0. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu.

Gorica je po pričakovanjih od prve minute krenila zelo podjetno. V 3. minuti smo videli prvi strel, z roba kazenskega prostora je poizkušal Marinič, vendar le ogrevanje za gostujočega vratarja Aneja Mrežarja. Že čez slabo minuto je po podaji iz kota z glavo poizkušal Cerovec, a slabo zadel žogo, ki je zletela mimo vrat.

Najlepšo priložnost Gorica beleži v 10. minuti. V gostujoči kazenski prostor je lepo prodrl Marc, na drugi vratnici našel Lebana, ki je Mrežarja že premagal, a mu je eden izmed branilcev zadetek preprečil na golovi črti, v naslednjem trenutku pa tudi Vekiću.

Priložnosti so se vrstile kot po tekočem traku, vendar ne Marinič ne Leban niti Širok niso uspeli zatresti mreže Brežičanov. V 34. minuti so do prve šanse prišli tudi gostje, a je Dragan Brkić po strelu z 20 metrov nekoliko s strani kar precej zgrešil cilj.

Do konca prvega polčasa je imela Gorica še dve priložnosti. Najprej je v 38. minuti poizkušal Cerovec, nato pa v 41. še Leban, obakrat se je Mrežar izkazal z obrambo.

Na odmor se je odšlo z rezultatom 0:0, je pa Gorica v drugem polčasu kar hitro prišla do vodilnega zadetka. Tekla je 52. minuta, ko so Brežice imele na voljo prosti strel, ki ga niso izvedle dobro, zato pa je sledil hiter protinapad Srebrničevih varovancev, ki ga je zaključil Vekić, a mu je veselje preprečila vratnice, se je pa okroglo usnje odbilo do Žana Lebana, ki ga je pospravil v prazno mrežo in dosegel še svoj 5. gol v letošnji sezoni 2. SNL.

Gorica bi kaj kmalu lahko podvojila prednost, a so bili Marc, Ahmetaj in Leban v razmaku nekaj minut neuspešni. Je pa bil zato v 76. minuti natančen Velikonja. Slednji je najprej z Marcem izvedel lepo dvojno podajo na sredini terena, sledila je podaja potleh v kazenski prostor, Marinič je žogo lepo prepustil Vekiću, slednjemu je Mrežar strel še uspel ubraniti, a je Velikonja, podobno kot pred nekaj minutami Leban, zgolj pospravil žogo v gol za še 8. zadetek v tem tekmovalnem obdobju.

Že čez minuto bi Gorica lahko prišla do novega zadetka, a je Hrka z velike razdalje stresel prečko. Proti koncu so plavo-beli nanizali še nekaj lepih priložnosti, a se mreži nista več zatresli, Gorica pa je prišla še do svoje 14. zmage.