Hrvaški velikan premočan nasprotnik

Nova Gorica, 20.01.2022

Članska zasedba Gorice se je v sklopu zimskih priprav odpravila v Umag, kjer je v sredo, 19. 1., odigrala svoje drugo pripravljalno srečanje.

Po zmagi nad Aluminijem je bila sprva delegirana tekma proti še enemu slovenskemu prvoligašu - Bravu, a je odpadla zaradi prevelikega števila okužb v ljubljanskem kolektivu.

Zamenjava za rumene je bil precej kvalitetnejši nasprotnik, in sicer Rijeka, ki po prvem delu sezone v hrvaškem prvenstvu zaseda 2. mesto, a je točkovno poravnana z vodilnim Dinamom in tretjim Osijekom.

Tekma se za Goričane ni najbolje začela, saj je že v prvi minuti sledila napaka v zadnji liniji, ki so jo tekmeci uspešno realizirali v prvi zadetek. Sledilo je 25 minut zelo dobre kolektivne igre, v kateri so b ili Goričani precej boljši nasprotnik, najlepšo priložnost za izenačenje pa je zapravil Luka Baruca, ki se je sprehodil skozi nasprotnikovo obrambo, a mu iz oči v oči ni uspela premagati vratarja Rijeke. 

Nasprotnik je nato zopet prevzel pobudo in pred koncem prvega polčasa prišel še do 2 zadetkov. Najprej je Vuk v 29. minuti izkoristil 11-metrovko, ki jo je med prodorom Issaha Abassa zagrešil Amadej Marinič, isti igralec pa je v 35. minuti postavil izid prvega dela.

V nadaljevanje je Gorica zopet krenila s spremenjeno postavo, prednost pa so dobili tudi 4 mladinci, ki so svojo nalogo zelo dobro opravili, je pa na žalost eden izmed njih, gre za Žigo Podgornika, na žalost zopet začutil bolečino v zadnji stegenski mišici in moral predčasno končati obračun. Rijeka je v 77. minuti prek Murića prišla še do svojega četrtega zadetka, ki se je izkazal za zadnjega na tekmi.

Prvi polčas: Likar (V), Gomizelj, Agić, Cerovec, Marinič A., Frešer, Marc, Baruca, Marinič L., Krajnc, Vekić.

Drugi polčas: Radikon (V), Podgornik, Korošec, Mevlja, Laščak, Prodanović, Ahmetaj, Hrka, Leban, Zukanović, Velikonja.

Zaradi poškodb so bili odsotni Širok, Urbančič in Žejen.