Loterija enajstmetrovk v finale poslala Dekane

Nova Gorica, 22.01.2022

Ekipa Gorice se je v drugem polfinalu Memoriala Milana Šćulca pomerila proti organizatorju Jadranu iz Dekanov. Potem, ko se je redni del zaključil brez zadetkov, so Dekani slavili po streljanju enajstmetrovk.

V prvem polčasu gledalci niso imeli veliko od igre. Domači Jadran se je izkazal za zelo agresivnega in motiviranega nasprotnika, ki je na svoje priložnosti prežal s protinapadov in nekajkrat uspel poslati resno opozorilo varovancem Mirana Srebrniča.

Pri gostih sta najprej zapretila Luka Vekić in Alessandro Ahmetaj, oba sta merila mimo vrat, s potezo prvega polčasa pa se je izkazal Etien Velikonja, ki je v slogu Zinedina Zidana z volejem močno sprožil z roba kazenskega prostora, vratar Jadrana pa se je precej namučil, da je žogo odbil v kot.

V drugem polčasu smo zopet spremljali bolj ali manj zaspan nogomet, dokler na zelenico ni vstopila večina nosilcev. Diktirali so tempo igre, pri strelu se je dvakrat znašel Alen Krajnc, plavo-beli so imeli še nekaj obetavnih situacij pred nasprotnikovim golom, vendar vselej ostali brez strela.

Na drugi strani so se Dekani še dodatno potegnili nazaj in iz enega izmed protinapadov imeli najlepšo priložnost na tekmi. V isti akciji, pravzaprav 100-odstotni priložnosti, je dvakrat naš mladi vratar Denis Zeriali vrhunsko posredoval in preprečil zadetek domačih, ki se je obetal.

V rednem delu se mreži nista zatresli, zato je sledila loterija enajstmetrovk. Pri Jadranu so bili uspešni vsi, pri Gorici pa je v zadnji seriji strel z bele pike zapravil Darko Hrka, Dekani pa so se veselili plasiranja v veliki finale. Sicer so bili prej natančni Nejc Mevlja, Alen Krajnc, Miloš Zukanović in Rene Prodanović.

Gorico že naslednji dan čaka tekma za 3. mesto. Nasprotnik bo avstrijski drugoligaš Kapfenberg SV, ki je v prvem polfinalu moral priznati premoč Kopru, ki je slavil z 2:0. 

Za Gorico so začeli: Radikon (V), Židan, Agić, Žejen, Urbančič, Ahmetaj, Frešer, Leban, Marinič L., Velikonja (K), Vekić.

Že v 10. minuti je igro zaradi poškodbe zapustil Leban, njegovo mesto pa je zasedel Prodanović.

Takoj na začetku drugega polčasa sta vstopila Zeriali in Laščak.

V 60. minuti so priložnost za igro dobili še: Gomizelj, Cerovec, Mevlja, Hrka, Marc, Baruca, Zukanović in Krajnc.