Od prve lige oddaljeni le še streljaj

Nova Gorica, 05.05.2022

Gorica je v 27. krogu 2. SNL na domačih tleh pričakala ekipo Doba in prišla do zmage z 2:0.

Varovanci Mirana Srebrniča so silovito začeli tekmo in si že v 3. minuti priigrali najlepšo priložnost prvega polčasa, ko je Alen Krajnc močno in natančno sprožil z roba kazenskega prostora, a mu je veselje preprečil okvir vrat. 

Začetni pritisk ni pojenjal, plavo-bei pa so si priigrali kar nekaj zrelih priložnosti iz katerih bi lahko dosegli dva in ne zgolj 1 zadetek, a je mreža Doba vselej mirovala.

Po 15. minuti pa so z igro, potem ko so uspešno odbili vse nalete Goričanov, pričeli tudi gostje in bili kar nekajkrat nevarni za vrtaa Uroša Likarja, a se je na odmor odšlo brez zadetkov. 

Na začetku drugega polčasa pa podoben scenarij kot v prejšnjem krogu v Lendavi. Najprej je v 54. minuti odbitek vratarja po strelu Alena Krajnca z neposredne bližine v mrežo pospravil Luka Vekić in dosegel še svoj 7. zadetek sezone.

Že v naslednji minuti pa podvojitev prednosti. Po podaji iz kota Alessandra Ahmetaja je bil najspretnejši v gostujočem kazenskem prostoru Žan Leban, ki je s prefinjenim strelom z glavo prelisičil tudi vratarja Doba. Leban s svojim 12. zadetkom nadaljuje svoj strelski pohod v drugem delu prvenstva.

Gorica bi do konca lahko še nekajkrat zatresla mrežo, a se izid ni več spremenil. To je bila še 22. letošnja goriška zmaga, z remijem Triglava v Biljah pa smo najbližjemu zasledovalcu pobegnili na +8. 

Za Gorico so igrali: Likar, Urbančič, Leban (od 84' Baruca), Hodžić, Marc (od 79' Knežević), Ahmetaj, Hrka, Mevlja, Vekić (od 79' Velikonja), Agić, Krajnc (od 79' Zukanović).

Na klopi so ostali: Radikon, Žejen, Marinič A., Frešer, Laraspata.

Časa za počitek ni, naslednja prvenstvena tekma nas čaka že v nedeljo, ob 17. uri, ko gostujemo na Ptuju pri domači Dravi.