Poraz za konec sezone

Nova Gorica, 26.05.2022

V zadnjem krogu letošnje, in upajmo da zadnje, sezone med slovenskimi drugoligaši se je Gorica odpravila na gostovanje k velenjskemu Rudarju. Kljub dobri igri pretežno rezervistov je domov prišla praznih rok.

Priložnost na zadnjem prvenstvenem obračunu so dobili večinoma igralci, ki med sezono niso dobivali veliko priložnosti. Igra je bila tekoča, zadovoljiva, z veliko priložnostmi na plavo-beli strani, a so žal vse ostale neizkoriščene. Na odmor se je odšlo z rezultatom 2:0.

V nadaljevanju so domači Knapi dokazali, da za zmago ni potrebna dobra igra, ampak zgolj nekaj priložnosti, pri katerih ostaneš dovolj zbran. Tako je v 54. in 63. minuti najboljši strelec Rudarja in drugi najučinkovitejši napadalec lige Brian Sousa Saramago izkoristil svoj potencial in zmago prinesel Velenjčanom.

To je bil četrti poraz plavo-belih v letošnji sezoni, ni pa tragičen, glede na to, da je bila za četo Mirana Srebrniča ta tekma zgolj simbolne narave.

Za Gorico: Radikon, Velikonja, Zukanović (od 73' Vekić), Leban, Hodžić, Žejen, Marc (od 58' Marinič L.), Frešer (od 73' Knežević), Laraspata (od 58' Marinič A.), Hrka, Agić (od 46' Cerovec).

Na klopi so ostali: Likar, Urbančič, Ahmetaj, Krajnc.