V ponedeljek v goste prihajajo Domžale

Nova Gorica, 19.08.2022

V 6. krogu Prve lige Telemach bo Gorica zopet igrala na domačem terenu. Točke bo poskušala doseči proti Domžalčanom, ki v Novo Gorico prihajajo s popotnico zmage proti Mariboru.

O nasprotniku ... 

Domžale so bile v zadnjih letih redni udeleženec kvalifikacij za evropska tekmovanja, v prejšnji sezoni pa jim omenjeni podvig ni uspel, s tem ko je 'rumena družina' končala na 7. mestu.

Letos so, kljub mladi ekipi, zopet odločeni, da se podajo v boj za 'TOP 4'. Po petih kolih aktualnega tekmovalnega obdobja so na 3. mestu, z 2 zmagama, 2 neodločenima izidoma in 1 porazom pa imajo na svojem računu 8 točk.

Domžalčani so neporaženi na zadnjih 3 prvenstvenih tekmah, v zadnjem krogu pa so prišli do velike domače zmage nad Mariborom (3:2). 

Medsebojna statistika ...

Gorica in Domžale sta v prvi ligi odigrala točno 80 tekem. Statistika je rahlo na strani Gorice, ki je slavila 31-krat, 27-krat so se zmage veselile Domžale, 22-krat pa nismo videli zmagovalca.

Kar se tiče tekem izključno v novogoriškem Športnem parku, je Gorica zmagala 17-krat, 14-krat paket treh točk prepustila gostom, 8-krat pa smo v mestu vrtnic videli neodločen rezultat. 

Ko sta Gorica in Domžale nazadnje merila moči, se je pisal 33. krog sezone 2020/21, ko so plavo-beli ravno v domačem Športnem parku premagali goste z 2:1. Za zmago sta že zgodaj v prvem polčasu poskrbela Lamin Colley in Mathias Oyewusi, za Domžale je izid znižal Damjan Vuklišević. S tem je Gorica prekinila niz 4 zaporednih porazov proti omenjenemu tekmecu.

Tekma v ponedeljek ...

Tokratni obračun je na sporedu v ponedeljek, 22. avgusta, ob 20.15. Tekmo bo v Novi Gorici sodil Alen Borošak, pomagala mu bosta David Gabrovec in Denis Horvat, 4. sodnik bo Roberto Ponis. Nejc Kajtazović in Mihael Antić bosta skrbela za video asistenco, Borut Knafelc bo delegat. 

Tekmo si bo moč ogledati na programu Sportklub 1.