Dan, ko gre vse narobe

Nova Gorica, 28.10.2022

Na žalost se dogajajo tudi takšne tekme. Nogometaši Gorice so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili na gostovanju pri Domžalah s kar 5:1.

Tekma v Domžalah se je začela pol ure pozneje zaradi gneče na cesti, v kateri so obtičali Novogoričani. Ti so na koncu doživeli osmi poraz in ostajajo predzadnji. Domžale, neporažene na zadnjih petih tekmah, so se po peti zmagi utrdile na petem mestu.

Potem ko v prvih 15 minutah ekipi nista sprožili niti enkrat proti vratom, pa so se v 18. minuti Domžalčani, ki so zaradi poškodb pogrešali Slobodana Vuka, Zenija Husmanija, Tilna Klemenčiča, Daniela Offenbacherja, Marka Strajnarja, Domna Zajška in Janeza Piška, za kratek čas veselili vodstva, ko je iz bližine zadel Franko Kovačević, vendar je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Primorci, pri katerih so manjkali kaznovani Alessandro Ahmetaj, poškodovani Jan Andrejašič in Denis Klinar, ki čaka na registracijo, so v 22. minuti tudi opozorili nase po strelu Leona Mariniča, bili še nekajkrat kar nevarni pred vrati Domžal, a brez pravega zaključnega strela.

Zato pa je v 40. minuti spet udaril Kovačević. Po kotu z desne strani je Ivan Durdov žogo vrnil na dobrih 20 metrov, kjer je iz prve ustrelil Kovačević in žogo od vratnice poslal v mrežo za 1:0. V 44. minuti so gostitelji vodili že z 2:0, ko je Žiga Repas svoj debitantski prvoligaški gol dosegel s strelom z 18 metrov. Žoga je na poti proti golu zadela Nejca Mevljo in spremenila smer.

Repas je takoj po začetku drugega polčasa dosegel nov zadetek, takrat je na 3:0 povišal z nizkim strelom z dobrih desetih metrov. Podajalec je bil spet Durdov. V 49. minuti je Jošt Urbančič nevarno meril na drugi strani, vendar se je z obrambo izkazal Ajdin Mulalić. Naslednji, ki je bil nevaren pri Gorici, je bil Alen Krajnc v 57. minuti, ko je žoga ob Mulalićevem posredovanju končala tik ob desni vratnici.

Goričani so bili tisti, ki so v teh trenutkih razumljivo kazali več napadalne želje, vendar kljub nekaterim strelom prav nevarnega ni bilo. V 84. minuti je vendarle primorska zasedba dosegla zadetek, ko je Miroslav Iličić preigraval v kazenskem prostoru in s strelom po tleh znižal zaostanek na 1:3.

Toda le malenkost zatem je Bartol Barišić zadel z glavo po podaji Mateja Podlogarja z leve strani za novo vodstvo Domžal s tremi goli. Devetnajstletni Barišić je v 88. minuti dosegel svoj četrti gol sezone, potem ko je spretno unovčil dvojno podajo z Arnelom Jakupovićem. 

Naslednji izziv plavo-bele čaka v soboto, 5. novembra, ko v Novi Gorici ob 15. uri gostujejo Celjani.