Proti Celjanom za vrnitev na pot neporaženosti

Nova Gorica, 03.11.2022

Poraz proti Domžalam je prišel ravno v nizu 3 zaporednih tekem brez poraza. Na to pot se bomo poskušali vrniti že ob naslednjem izzivu - v Novi Gorici gostuje Celje!

O nasprotniku ... 

Celje naj bi veljalo za zvezdniško ekipo v slovenskem prostoru, kar s trenutno razvrstitvijo na lestvici tudi dokazujejo. So na četrtem mestu, skupaj s tretjim Koprom in drugo Muro imajo enako število točk (26), za vodilno Olimpijo pa zaostajajo za 11 točk.

7 zmag, 5 remijev in 3 porazi, 23 danih in 20 prejetih zadetkov je dosedajšnja statistika 'Grofov'. V Novo Gorico prihajajo s popotnico remija na štajerskem derbiju proti Mariboru (3:3), ki so ga izvlekli v sodnikovem dodatku. 

Medsebojne tekme ...

V prvi ligi sta Gorica in Celje odigrala 102 tekmi. Gorica se je zmage veselila na 39, Celje pa na 32 tekmah. 31-krat smo videli neodločen rezultat.

Nazadnje so Vrtnice s Štajerci moči merile v 7. krogu letošnje sezone, ko so nesrečno izgubile v zadnji sekundi srečanja. Za minimalnih 1:0 je z 11 metrov bil natančen Vasilije Janjičić. 

Zadnja zmaga Gorice sega ravno na Areno z' Dežele, kjer je je v 26. krogu tekmvoalnega obdobja 2020/21 plavo-bela četa slavila z 1:0. Junak je bil Matija Kavčič z zadetkom v 22. minuti. 

Novice iz obeh taborov ...

Pri Celju v letošnji sezoni blesti predvsem osrednji napadalec Charles Ikwuemesi, ki je s petimi zadetki tudi najboljši strelec ekipe. Za zelo prodornega se je izkazal tudi njegov kolega v napadu Nene Gbamble, na derbiju proti Mariboru pa je z dvema zadetkoma blestel Aljoša Matko. Vseeno bo Celje v mestu vrtnic igralo brez enega izmed svojih zvezdnikov - nekdanji slovenski reprezentant Denis Popović ima zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov prepoved nastopa. 

Alessandro Ahmetaj se bo po 4 rumenih kartonih vrnil v kader, po registraciji se že nestrpno čaka na debi branilca Denisa Klinarja. Je pa v zadnjem obdobju Jošt Urbančič začutil bolečine v kolenu in del treningov v zadnjem tednu oddelal individualno.

Tokratna tekma ...

Nova borba za točke se bo v soboto pričela ob 15. uri. Pravico bo delil Asmir Sagrković, stranska sodnika bosta Uroš Benc in Nejc Brezovar, četrti je Denis Šabanagić, za VAR pa sta zadolžena Dejan Balažič in Roberto Ponis. Delegat bo Sandi Kranjec. 

Vstopnice ...

Športni park svoja vrata odpira dve uri pred tekmo (13.00). Cene vstopnic ostajajo enake - 10 evrov za odrasle, 8 evrov dijaki, študenti in upokojenci ter 5 evrov otroci med 8. in 15. letom starosti. Prav tako ostaja enaka politika rezervacije mesta na stadionu za novinarje, akreditirane osebe in agente (najkasneje 48 ur pred tekmo na info@nd-gorica.com).

Prenos: Sportklub 1