Celje konkretnejši nasprotnik

Nova Gorica, 05.11.2022

Nogometaši Gorice so v 16. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Celju z 0:2 (0:1).

Gorica je dobro začela srečanje, si priigrala dve lepi priložnosti, a žal bila površna pri zadnjih podajah, s pomočjo katerih bi lahko prišli do nevarnega zaključnega udarca. Potem do 20 minute nismo videli posebej razburljive predstave, so pa gostje, ki so igrali brez kaznovanega Denisa Popovića, povedli v 22. minuti. Takrat je Charles Ikwuemesi žogo z leve poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer jo je neovirano pričakal Nino Kouter in jo iz bližine poslal v mrežo.

V 28. minuti je imel celjski napadalec Ikwuemesi priložnost za podvojitev prednosti, ko je po globinski podaji sprožil malce z desne strani kazenskega prostora, Uroš Likar pa je žogo odbil.

V 31. minuti je na drugi strani Jošt Urbančič opozoril nase s preigravanjem po levi strani in strelom, ki ga je Matjaž Rozman obranil, a je bil goriški nogometaš pred tem v prepovedanem položaju. Tri minute pozneje je imel pri Celju izjemno priložnost Aljoša Matko, a je s šestih, sedmih metrov žogo poslal visoko čez gol.

Uvod drugega polčasa je bil precej miren, kar zadeva nevarne akcije, igra pa je bila še naprej bolj ali manj enakovredna. Domači strateg Miran Srebrnič je s trojno menjavo po dobri uri skušal oživiti domači napad, kar pa ni obrodilo želenih sadov.

Celjani so ohranjali minimalno prednost, posebej pogosto niso odhajali v napad, toda v 80. minuti so podvojili prednost, ko je Nejc Mevlja izgubil žogo ob Aljoši Matku, ta pa jo je nato nesebično poslal pred vrata, od koder je Ikwuemesi dosegel svoj šesti gol sezone.

V 90. minuti je s strelom poskusil Tin Matić malce izven kazenskega prostora, Likar pa je bil na mestu. Gorica se je sicer trudila kaj narediti v napadu, kar je Celju ponujalo velika prostora za protinapade. Enega izmed njih je v 94. minuti skoraj izkoristil Nene Gbamble, dvoboj ena na ena pa je dobil goriški vratar. Ostalo je pri izidu 0:2. 

Gorica bo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Muri.