Zahtevno gostovanje v Murski Soboti

Nova Gorica, 11.11.2022

Po dveh zaporednih porazih je prišel čas za dvig forme. Za nove prvenstvene točke se bodo varovanci Mirana Srebrniča v naslednjem krogu borili v vselej neugodni Murski Soboti.

Forma nasprotnika ...

Mura je bila v fantastični formi 4 zaporednih ligaških zmag, dokler prejšnji vikend ni sledil debakel v Mariboru. Derbi, na katerem je bila v ospredju vrnitev Josipa Iličića, so črno-beli izgubili s kar 5:1. Trenutno so s 26 točkami na 4. mestu lestvice prve lige Telemach. 

Sobočani premorejo kar nekaj zelo kvalitetnih posameznikov, med katerimi prednjači Mirlind Daku, ki je z 11 goli prvi strelec lige. Drugi najučinkovitejši v nasprotnikovi zasedbi je Mihael Klepač, ki je prispeval 5 zadetkov. 

Medsebojna statistika ... 

Odkar se je Mura leta 2018 vrnila v prvo ligo, je bila Gorici vselej velik trn v peti. Kar 7 zmag na 9 prvenstvenih tekmah ob dveh remijih ni nekaj, kar bi nam lahko bilo v ponos, a prepričani smo, da lahko krivuljo navzgor obrnemo že ob naslednjem izzivu. 

Nazadnje sta Gorica in Mura moči merila v 8. krogu aktualne sezone, ko je bil rezultat v mestu vrtnic, kljub določenim boljšim obdobjem s strani plavo-belih, prijateljskih 0:0. 

Tokratna tekma ...

Najdaljše gostovanje je na sporedu v nedeljo, ob 17.30. Tekmo si bo moč ogledati na programu Sportklub 1. 

Glavni sodnik bo Božo Kondić, ob avt linijah mu bosta pomagala Goran Mikača in Matej Vojska, četrti sodnik bo Aleksandar Matković, za VAR pa bosta skrbela Asmir Sagrković in David Gabrovec. Delegat bo Vlado Močnik.