Poraženi tudi v Kopru

Nova Gorica, 15.04.2023

Gorica je v 31. krogu izgubila z minimalnih 1:0 na gostovanju v Kopru. Tako ostaja predzadnja z 22 točkami.

Dvoboj se je začel precej mirno brez pravih priložnosti na obeh straneh. Koprčani so bili nekoliko podjetnejši, po desetih minutah igre pa so prišli blizu zadetka. Najprej je po podaji iz kota in zmedi v kazenskem prostoru Gorice na golovi črti posredoval Bernard Karrica, že ob naslednjem predložku pa se je po strelu z glavo Luke Kambiča izkazal vratar Matevž Dajčar.

Kmalu zatem so prvič zapretili tudi Goričani, ko se je Dario Kolobarić sam znašel pred domačo številko 1 Adnanom Golubovićem, a se ta ni pustil premagati. To je bila tudi najlepša priložnost gostov v prvem delu.

Do konca prvega polčasa so imeli več priložnosti domači nogometaši, a ne eni ne drugi niso resneje zapretili na vrata nasprotnika. Tik pred koncem so blizu vodstva prišli Koprčani, a je žoga po strelu Nikole Krajinovića z razdalje zadela vratnico.

Tudi po odmoru so več želje po zmagi kazali domačini, ki so napadalno začeli drugi polčas. Svojo terensko premoč so kanarčki kronali v 61. minuti, ko je Kambič zadel z glavo po predložku z leve strani.

Nekaj minut zatem je nevarno s strelom z razdalje poskušal še Matej Palčič, a je žoga zletela mimo leve vratnice. Nato je prvič po odmoru zapretila Gorica, Tino Agić je z glavo meril premalo natančno.

Do konca dvoboja je Gorica lovila izenačenje, toda neuspešno. V sodnikovem podaljšku je po napaki goriške obrambe sam pred Dajčarja prišel rezervist Timothe Nkada, a ni izkoristil podarjene zaključne žogice. 

V naslednjem krogu bo Gorica doma gostila ljubljansko Olimpijo.