Gostje v drugem polčasu do preobrata in celotnega izkupička

Nova Gorica, 05.05.2023

Nogometaši Gorice so v 34. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:2 (1:0).Vse bolj kaže, da bo o devetem in desetem mestu odločal prav zadnji krog, v katerem se bosta merila Gorica in Tabor.

Novogoričani so nekoliko odločneje začeli tekmo in po nekaj minutah dobili najstrožjo kazen, ko je prekršek nad Darkom Hrko pred svojimi vrati naredil Ibrahim Kargbo. Z bele pike je v šesti minuti streljal Etien Velikonja. Njegov strel je Matko Obradović obranil, vendar je goriški napadalec odbito žogo poslal v mrežo za 1:0.

Pozneje so Celjani odločneje krenili v napad, v 21. minuti je do strela prišel Luka Bobičanec, vendar je bil na mestu Matevž Dajčar. Ta je lepo posredoval tudi po Bobičančevem prostem strelu v 32. minuti. Bobičanec je imel na voljo prosti strel tudi v 42. minuti in le za malo zgrešil cilj, žoga je na koncu oplazila okvir vrat.

Celjani so izenačili v 54. minuti, ko je po podaji Denisa Popovića pred vrata prišel Mark Zabukovnik in malce z desne z diagonalnim strelom matiral Dajčarja. V 66. minuti pa je Celjanom uspel preobrat. Po prodoru in podaji z desne strani Nejca Ajhmajerja je z glavo zadel Aljoša Matko.

Pozneje se je domača zasedba trudila proti do novega izenačenja, vendar so Celjani uspešno preprečevali namere gostiteljev, je pa moral Obradović posredovati ob začetku sodniškega dodatka po neposrednem strelu Bernarda Karrice iz kota.

Gorica bo v 35. krogu 13. maja gostovala pri Muri.