Zmaga proti Vasasu iz Budimpešte

Nova Gorica, 29.01.2010

Nogometaši Hita Gorice so v Turčiji odigrali svojo prvo pripravljalno srečanje. Z 1:0 so premagali madžarskega prvoligaša Vasas SC iz Budimpešte.

Srečanje so Novogoričani po opravljenem dopoldanskem treningu odigrali v WOW Sport Center Kundu, ki je le nekaj minut stran od pripravljalne baze belo-modrih v Antalyji. 

Edini zadetek na srečanju so belo-modri dosegli v drugem polčasu, natančneje v 57. minuti, ko je po predložku Matije Široka lastno mrežo zatresel madžarski branilec. V sredini je bil sicer dobro postavljen napadalec Sandi Arčon, ki je čakal na žogo.

Trener David Peršič je v igro poslal 22 nogometašev, srečanje pa je za nd-gorica.com ocenil takole: ''Odigrali smo dobro in bili celotno tekmo boljši nasprotnik. Izpolnili smo, kar smo se dogovorili, fantje pa so pokazali dobro pripravljenost. Imeli smo še nekaj priložnosti, ki pa jih nismo uspeli realizirati. Upam, da bomo v tem ritmu tudi nadaljevali.''

Novogoričane v soboto čakata dva treninga, medtem ko bodo v nedeljo popoldan odigrali svojo drugo tekmo, takrat proti ruskemu Tereku iz Groznega.


Hit Gorica : Vasas SC 1:0 (0:0)


V prvem polčasu so nastopili:
Žilić, Nikolić, Đukić, Zarifović, Škarabot, Demirović, Rakušček, Žigon, Galešić, Brečević in Osterc.

V drugem polčasu pa so priložnost dobili:
Simčič, Balažic, Fratina, Miha Mevlja, Kršić, Arčon, Cvijanović, Širok, Nejc Mevlja, Katanec, Martinović.