Dva zadetka Ivana Brečevića ob porazu z Istro

Nova Gorica, 13.02.2010

Zadnja pripravljalna tekma se novogoriškim nogometašem ni izšla po načrtu. V Pulju so namreč klonili proti Istri 1961 s 4:2.

Srečanje so sicer varovanci trenerja Davida Peršiča začeli dobro. Ivan Brečević je belo-modre povedel v vodstvo, vendar so domači še pred koncem polčasa izpeljali popoln preobrat, saj so dosegli kar dva zaporedna zadetka.

Tudi v nadaljevanju so Goričani prvi zatresli mrežo. S svojim drugim golom se je proslavil Brečević, toda po izenačujočem zadetku so belo-modri na razmočenem in blatnem igrišču vnovič vidno popustili. Tako je Istra dosegla še dva gola in slavila končno zmago s 4:2.

Po zadnji tekmi pred sobotnim začetkom spomladanskega dela državnega prvenstva je oceno podal trener Novogoričanov David Peršič: ''Videl, sem da tokrat nismo bili pravi. Pričakoval sem, da bomo na tekmi, ki naj bi bila generalka pred prvenstvom, pokazali več. Res je, da je doma zaradi rahle poškodbe ostal Goran Galešič, zaigral ni niti Admir Kršič, ki je pred tekmo začutil rahlo bolečino. Tudi zaradi tega nismo uspeli izpolniti cilja, da bi odigrali v popolni postavi. Kljub zadnji ne prav posrečeni tekmi pa verjamem, da bodo igralci v soboto pravi, saj smo med pripravami odigrali veliko dobrih tekem.''

Naj dodamo, da z ekipo ni odpotoval Milan Osterc, ki nima pravice nastopa na prvi tekmi v Celju. Poleg njega čez teden dni zagotovo ne bomo videli niti poškodovane Sebastjana Komela, Gorazda Gorinška, Etiena Velikonje in Miho Gregoriča.