Mladinske selekcije: tri zmage

Nova Gorica, 13.04.2010

Mladinci in kadeti boljši od ekipe Bilje-Renče, U-14 premagal Tabor iz Sežane.

Mladinska ekipa Hita Gorice je doma kar s 6:2 ugnala sosede iz moštva Bilje-Renče in s tem na vrhu prvenstvene lestvice ubranila tri točke prednosti pred Mariborom. Novogoričani so v prvem polčasu dosegli dva zadetka. V 20. minuti je bil uspešen Primož Skubin, v 39. pa je zadel Kris Jogan.

Bolj plodovit je bil drugi polčas. Zlatan Dedič je gol dosegel v 47. minuti, le deset minut zatem mu je s svojim drugim golom sledil Kris Jogan. Za belo-modre je zadnja dva zadetka prispeval Luka Volarič (72. in 82. minuta). Ko je bilo že 6:0 za domače, so gostje dvakrat zatresli novogoriško mrežo.

Tudi kadeti z visoko zmago
Z istimi tekmeci so se srečali tudi kadeti. Ti so bili od sosedov uspešnejši s 5:2 (3:1). V prvem delu so za domače zadeli: Nejc Praprotnik, Sandi Bremec in Ivo Devetak. V drugam polčasu pa je bil najprej uspešen Jani Neškovič, nakar je svoj drugi zadetek prispeval Nejc Praprotnik.

Hit Gorica je trenutno četrta z 48 točkami. Eno več jo imajo Mariborčani, dve več Domžale, vodilni Interblock pa ima pred Novogoričani že osem točk naskoka. Hitovci imajo pred peto Olimpijo prednost kar 14 točk. 

V soboto proti Aluminiju
Obe moštvi bosta naslednji srečanji odigrali v soboto 17.4.2010. Proti Aluminiju v Kidričevem bodo kadeti gostovali ob 14.00, mladinci pa ob 16.00.


U-14 boljši od Tabora
Ta konec tedna so se izkazali tudi igralci do 14. leta starosti. V Sežani so z golom Janija Batiča v 33. minuti z 1:0 premagali Tabor. Hit Gorica je trenutno na osmem mestu.

V naslednji tekmi bodo Novogoričani doma v nedeljo ob 16.00 (umetna trava v Športnem parku) gostili ŠD Bilje.