Matija Škarabot odhaja v Gent!

Nova Gorica, 10.05.2010

Rakušček, Martinović in Praprotnik z novimi pogodbami.

Nogometno društvo Gorica sporoča, da klub po koncu tekmovalne sezone 2009/2010 zapušča odlični bočni branilec Matija Škarabot. Slednji odhaja v belgijsko ligo, v klub KAA Gent iz istoimenskega mesta v flandrijskem delu Belgije. Za omenjeni klub uspešno nastopa tudi nekdanji igralec Hita Gorice in sedaj nepogrešljiv član slovenske reprezentance Marko Šuler.  

Član uprave ND Gorica Uroš Dovžak se je na današnji novinarski konferenci Matiji Škarabotu, ki se bo pripravam Genta pridružil 1. julija, sprva zahvalil za uspešne nastope v dresu Hita Gorice, ob tem pa mu je v imenu ND Gorica zaželel čimveč uspehov na evropskih zelenicah.         

Gent je v pravkar končanem belgijskem državnem prvenstvu za bruseljskim Anderlechtom zasedel odlično drugo mesto, tako da bo zaigral tudi v 3. krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov 2010/2011, z dobrimi možnostmi da se prebije v skupinski del tega najbolj prestižnega evropskega klubskega tekmovanja.  

Ob tem ND Gorica obvešča, da je novo 4 letno pogodbo s klubom podpisal zvezni igralec Danjel Rakušček, prvi profesionalni pogodbi pa sta s klubom sklenila mlada Dino Martinović, ki je letos že nastopal za člansko moštvo Hita Gorice ter mladi 17-letni Nejc Praprotnik, mladinski reprezentant Slovenije, član mladinske šole Hita Gorice. Oba sta podpisala za tri leta.    

ND Gorica - vse pravice pridržane!