BRAVO, BRAVO, FANTJE!

Nova Gorica, 16.05.2010

Hit Gorica je z zmago nad Rudarjem zasedla končno tretje mesto in si že 14. priigrala nastop v evropskih pokalih. Prva tekma 15. julija 2010.

''Naprej plavi, vi ste mojstri pravi!'' se glasi eno izmed navijaških gesel, ki smo jih navajeni slišati ob uspehih nogometašev Hita Gorice. Naj se glasno sliši tudi tokrat.

Belo-modri so v zadnjem krogu letošnjega prvenstva s 3:2 v Velenju premagali Rudarja. Za Hit Gorico so zadeli Miha Mevlja, Ivan Brečević in Admir Kršič. 

S tem so dosegli peto zaporedno zmago, deseto zmago v trinajstih tekmah v spomladanskem delu prvenstva. S tem so si priborilo novo, že 14. vstopnico za nastop v evropskih pokalih. 

Novogoričani bodo prvo tekmo sezone 2010/2011 odigrali 15. julija 2010, le štiri dni po finalnem srečanju svetovnega prvenstva 2010. Takrat bodo zaigrali v 2. krogu kvalifikacij za nastop v UEFA Evropski ligi.

Zmaga v Velenju

Zadnjo tekmo sezone sta ekipi na velenjskem stadionu začeli previdno. Obema moštvoma je namreč ustrezala zmaga, ki bi ju ob ugodnih razpletih na preostalih igriščih, popeljala v Evropo.

Po enakovredni igri so v 28. minuti do prednosti prišli domači. Po predložku z desne strani in gneči v kazenskem prostoru, se je najbolje znašel Fabjan Cipot in premagal vratarja Vasjo Simčiča. Toda Novogoričani so odgovorili nenadoma. Po izvedenem kotu je vratar domačih le na kratko odbil, žoga pa je na daljši vratnici prišla do osamljenega Mihe Mevlja, ki je izenačil na 1:1. To je bil krstni zadetek Mihe Mevlja v prvi ligi.

Hit Gorica se po izenačujočem zadetku ni prepustila toku brezidejne igre. Še naprej je vršila pritisk na domača vrata, po izjemni akciji Ivana Brečevića in njegovem strelu z okrog 10 metrov pa so Novogoričani še pred odmorom povedli z 2:1.

V drugem polčasu sta ekipi krenili podobno kot v prvem, na 3:1 pa je za Hit Gorico z odlično izvedenim prostim udarcem povišal Admir Kršić. Kljub visokemu vodstvu Novogoričanov pa srečanje še ni bilo odločeno.

Najprej si je rdeči karton prislužil Aris Zarifović, le nekaj trenutkov zatem je Rudar iz prostega udarca znižal na 2:3. Do konca srečanja so več od igre imeli domači, vse njihove poizkuse pa so Novogoričani uspešno zaustavili.

V zaključku tekme sta si v obdobju dveh minut izključitvi prislužila Goran Galešić pri gostih in Fabjan Cipot pri domačih.

Po zadnjem srečanju bodo nogometaši nekaj časa prosti, zbor igralcev za priprave na novo tekmovalno sezono 2010/2011 pa bo okrog 15. junija.

Nova sezona se s prvo tekmo v 2. krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo prične 15. julija, prvi krog novega tekmovalnega prvenstva pa bo 17. oz. 18. julija.   

 

O vsem boste, kot vedno, pravočasno obveščeni na www.nd-gorica.com, zato uradno spletno stran Nogometnega društva Gorica spremljajte vsak dan! Za vzpodbudo nogometašem Hita Gorice in za prebiranje naše spletne strani v sezoni 2009/2010 se vam vljudno in iskreno zahvaljujemo!

 

Rudar Velenje : Hit Gorica 2:3 (1:2)

Velenje, Stadion Ob jezeru,

sodniki: Skomina, Zirnstein in Košanc (vsi Koper).

Strelci: 1:0 Cipot (28.), 1:1 Mevlja (31.), 1:2 Brečević (45.), 1:3 Kršić (54.), 2:3 Grbič (64.)

Rudar Velenje: Jahić, Tomažič Šeruga (od 60. Mujaković), Cipot, Grbič, Stojnić, Tomčak (od 75. Mahmutović), Kronaveter, Torbić (od 48. Selimi), Tolimir, Jelečević, Metelka.

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Balažic, Kršić, Škarabot, M. Mevlja, Galešić, Brečević (od 49. Velikonja), Cvijanović (od 69. Nikolić), Rakušček, Osterc.