Mladinski derbi izenačen

Nova Gorica, 18.05.2010

Mariborčani do točke v drugem polčasu, kadeti izgubili, U-14 premagal Olimpijo

Mladinci Hita Gorice so v nedeljo na domačem igrišču gostili neposrednega tekmeca za osvojitev naslova državnih prvakov – Maribor. Derbi se je končal z remijem 2:2. Za belo-modre sta bila v prvem polčasu uspešna Luka Jerkič v 9. minuti ter Kris Jogan v 31. minuti. Novogoričani so ob odmoru vodili z 2:0, Štajercem pa je v drugem polčasu z zadetkoma v 65. in 76. minuti uspelo izenačiti.  

Tako razlika med ekipama tri kroge pred koncem prvenstva ostaja dve točki v korist Mariborčanov. Obe moštvi bosta sicer odigrali še štiri srečanja, vsako po eno zaostalo.  

Poraz kadetov  

Slabše je tokrat šlo kadetom. Proti Mariboru, ki trenutno zaseda drugo mesto so belo-modri izgubili z 0:2. Kljub porazu so še vedno na tretjem mestu, za drugimi Mariborčani pa zaostajajo le za dve točki. Naslov prvaka si je že zagotovil ljubljanski Interblock.  

Tudi kadete čakajo do konca prvenstva še štiri tekme, vključno z zaostalo proti Domžalam.  

V sredo z Olimpijo  

Tako mladinci kot kadeti že v sredo 19.5.2010 gostujejo pri Olimpiji. Kadeti pričenjajo ob 15.30, mladinci pa ob 17.30.    

Lepa zmaga za U-14  

Uspešen nastop je v minulem koncu tedna zabeležilo moštvo U-14. Doma je proti Olimpiji zmagalo s 3:1. Za Hit Gorico so bili uspešni: Jan Fortunat, Sašo Kolenc in Bine Kavčič. Z zmago so se belo-modri prebili na sedmo mesto, do konca tekmovanja pa so še tri tekme.  

V naslednjem krogu bodo Novogoričani v soboto 22. maja ob 12.00 gostovali pri Krki v Novem mestu.