V nedeljo ob 20. uri premiera proti Nafti

Nova Gorica, 17.07.2010

Novogoričani v Športnem parku pričenjajo domače prvenstvo

Po ponesrečenem četrtkovem evropskem nastopu bodo nogometaši Hita Gorice v nedeljo ob 20. uri na domačem stadionu pričeli svojo tekmovalno sezono v 1. SNL.

To bo že 20. zaporedna sezona novogoriških nogometašev v družbi najboljših slovenskih ekip. Doslej so vseh 19 sezon poleg Gorice odigrali še v Mariboru in v Celju.

Pred krstnim srečanjem domačega prvenstva se v taboru belo-modrih ubadajo s precejšnjimi težavami. Kazen iz prejšnjega prvenstva mora odslužiti branilec Aris Zarifovič, na četrtkovi tekmi pa sta poškodbi staknila Etien Velikonja in Miha Mevlja. Vsi trije so na nastop že izgubljeni.

Potemtakem bo imel trener David Peršič s sestavo enajsterice kar nekaj težav, proti Nafti pa se bodo tako predstavili številni mladi nogometaši, velika večina med njimi je produkt novogoriške nogometne šole. 

''Ta ekipa je zelo mlada. Potrebujemo čas, potrpežljivost. Strpni moramo biti tako mi v strokovnem vodstvu kot uprava ter posebej gledalci. V nogometu se čez noč ne da storiti ničesar. Vsaka tekma je nova šola in fantom prinese potrebne izkušnje. Upam, da se bomo čimprej približali nivoju igre iz spomladanskega dela prvenstva. Pred tekmo z Nafto so nas prizadele še poškodbe, a kljub temu bomo iz ekipe poizkušali potegniti največ in tekmo dobiti,'' po četrtkovem porazu z Randersom ter pred tekmo z Nafto posebej za nd-gorica.com razmišlja trener Peršič.

Hit Gorico po nedeljski tekmi 1. kroga domačega prvenstva v četrtek 22. julija ob 19. uri na Danskem čaka povratno srečanje v evropskem pokalu, nakar bodo Novogoričani v nedeljo 25. julija doma v 2. krogu Prve lige gostili ljubljansko Olimpijo.